Nagovor Slobodana Miloševića na srbski televiziji. Foto: EPA
Nagovor Slobodana Miloševića na srbski televiziji. Foto: EPA

Novi upravni odbor televizije se je opravičil vsem, ki so bili "v času tragičnih dogodkov v 90. letih prejšnjega stoletja predmet žalitev, klevet in drugih oblik sovražnega govora v programih RTS-a".
Poudarili so, da so bili programi televizij Beograd (RTB) in Srbija skoraj neprestano in grobo zlorabljeni s ciljem diskreditacije srbske opozicije ter njenih voditeljev v okviru propagande takratnega nedemokratičnega režima.

S svojimi prispevki sta obe televiziji "večkrat užalili čustva, moralno integriteto in dostojanstvo državljanov Srbije, humanistično opredeljenih intelektualcev, članov politične opozicije, kritičnih novinarjev, nekaterih manjšin v Srbiji, manjšinskih verskih skupnosti v Srbiji kot tudi nekaterih sosednjih držav in narodov", so še poudarili v sporočilu, objavljenem na spletni strani televizije.
Televizija RTS je bila v 90. letih glavno propagandno orožje nacionalistične politike takratnega predsednika Slobodana Miloševića in je njegove nasprotnike označevala za izdajalce ter plačance Zahoda. Po padcu Miloševićevega režima oktobra 2000 je RTS spremenil uredniško politiko in se preoblikoval v javni servis.