Srbski premier pravi, da je Gašić svoje delo opravljal brezhibno, a da prek sporne izjave preprosto ni mogel. Foto: EPA
Srbski premier pravi, da je Gašić svoje delo opravljal brezhibno, a da prek sporne izjave preprosto ni mogel. Foto: EPA

Vučić je dejal, da je bil "vedno proti lovu na čarovnice" in da je Gašić eden njegovih najzvestejših prijateljev, da pa mora nekje potegniti črto. "Opravičilo ne zadostuje. Moramo zaščititi vse ženske v Srbiji, on pa je vsem ženskam dal slabo sporočilo. Ko sem postal premier, sem dejal, da bo Srbija sodobna, dostojna in normalna država," je povedal in dodal, da je bil nad dogodkom "presenečen in šokiran".

Ministra je odnesla izjava med njegovim nedeljskim obiskom v kraju Trstenik, kjer je novinarka televizije B92 Zlatija Labović pokleknila, da ne bi bila v kadru snemalcev, Gašić pa je na to dejal: "Kako rad imam te novinarke, ki tako zlahka pokleknejo."

Njegove besede so nemudoma poskrbele za ogorčenje na spletnih družbenih omrežjih. Začele so se vrstiti zahteve po njegovem odstopu, ker da je bila njegova izjava seksistična, sramotna, primitivna in prostaška.

Vučić brez izbire
Čeprav se je Gašić pozneje opravičil, to očitno ni bilo dovolj, Vučić pa se je zaradi pritiska javnosti moral odzvati, čeprav je poudaril, da je minister delo opravljal odlično, tako da po strokovni plati nad njim ni imel prav nobenih pritožb.

"Bata Gašić je moj prijatelj, navsezadnje pa tudi človek, ki že vse življenje stoji za mano. Svoj posel je opravljal bolje, kot sem ga sam, ko sem bil še minister za obrambo, in desetkrat bolje od tistih, ki ga danes kritizirajo. Večkrat sem govoril z njim. Lahko bi se igrala, da on poda svoj odstop, ampak se nisva. Mislim, da bo Bata to razumel," je dejal premier in se še opravičil tako novinarki kot vsem ženskam.

48-letni Bratislav Gašić je bil na položaju od aprila lani, kdo ga bo zamenjal, pa Vučić še ne ve.