Afganistanski policisti opazujejo pogorišče. Foto: Reuters
Afganistanski policisti opazujejo pogorišče. Foto: Reuters
Talibani zažgali 400 cistern z nafto

Cisterne so zažgali na velikem parkirišču na zahodu Kabula, kjer so bile čez noč parkirane. Gasilci so požar skušali pogasiti vso noč, a s prizorišča se še vedno vali gost črn dim, televizijske kamere pa kažejo povsem zažgane ostanke tovornjakov. Poročil o smrtnih žrtvah ni.

Po navedbah policijskih virov so bile cisterne last zasebnih podjetij.

V Pakistanu taki napadi kar pogosti
Odgovornost za napad so takoj prevzeli talibani, ki tudi sicer redno napadajo konvoje z zalogami za vojake mednarodnih sil, a predvsem v Pakistanu. Talibani so sprva trdili, da je v napadu umrlo več deset ljudi.

Napad se je zgodil v času, ko je Afganistan v pričakovanju razglasitve izidov drugega kroga predsedniških volitev, s katerimi volilna komisija že močno zamuja. Oba kandidata, ki želita naslediti odhajajočega predsednika Hamida Karzaja - nekdanji zunanji minister Abdulah Abdulah in nekdanji finančni minister Ašraf Gani, drug drugega obtožujeta goljufij in nepoštenosti.

Talibani so že predtem napovedali, da bodo skušali ovirati volitve. Tako so v četrtek uporniki na mednarodno letališče v Kabulu izstrelili tudi več raket in pri tem uničili helikopter.

Talibani zažgali 400 cistern z nafto