Policija je zjutraj, po odkritju trupla, zaprla območje med obema glavnima odroma. Foto: Reuters
Policija je zjutraj, po odkritju trupla, zaprla območje med obema glavnima odroma. Foto: Reuters
Shala se strankarski kolegi spominjajo kot izredno plemenitega in velikodušnega. Foto: Reuters

, 56-letni predsednik Konservativne zveze zahodnega Oxfordshira (Woca) naj bi po prvih podatkih storil samomor, a je policija to pozneje zanikala. Shalovo truplo so že prepeljali v mrtvašnico, kjer naj bi izvedli obdukcijo, poroča Guardian.
Nekateri britanski mediji medtem že poročajo, da je šlo najverjetneje za srčni napad.
Michael Eavis, organizator Glastonburyja, največjega glasbenega festivala na svetu, je že izrekel sožalje družini in prijateljem pokojnika, ki so ga iskali od sobote zvečer, po zadnjem nastopu Coldplayev. V nedeljo zjutraj so preiskovalci zaprli območje med Piramidnim in Drugim odrom, a so ga popoldne že odprli. Danes je sicer zadnji dan štiridnevnega festivala, ki ga letos na glavnih, prej omenjenih odrih zaključujejo Beyonce, oziroma Queens of the Stone Age.
Na smrt torijca, ki je bil na visokem položaju, se je že odzval tudi Cameron, ki je sporočil, da ga je novica o prijateljevi smrti "popolnoma uničila". "Christopher je bil eden najbolj resnično plemenitih ljudi, kar sem jih kdaj spoznal, vedno se je razdajal drugim - svoj čas, svojo pomoč, svoj entuziazem in predvsem svojo ljubezen do življenja. V tem duhu je ogromno doprinesel h konservativni stranki," je med drugim dejal Cameron.
Razkrit Shalov dokument
Je pa Shalova smrt sovpadla z objavo članka v časniku Mail on Sunday, v katerem so razkrili vsebino dokumenta, ki naj bi ga napisal Shale, v njem pa je zapisal, da so torijci v dolgih letih razvili podobo "nespodobnih, pohlepnih, robatih, vedno skorumpiranih" in da se morajo korenito spremeniti.
Shale je sklenil, da se več ljudi ne pridruži torijcem, ker "mislijo, da bomo beračili in kradli od njih - in prav imajo". In dodal: "Ko smo skupaj, nismo vedno skupina ljudi, h katerim bi številne naše potencialne člane magnetno privlačilo. Ko se združimo kot skupina, se včasih zlijemo v nekaj drugega, manj privlačnega. Naše (konservativno) okolje nas spremeni."
Kot rešitev pa je ponudil: "Moramo izgledati drugače - ko komuniciramo, ko smo skupaj. Moramo zveneti drugače - pri tem, kaj rečemo, kako rečemo, jezik, ki ga uporabimo, naš ton glasu. Moramo se obnašati drugače - skušati videti sebe, kot nas vidijo drugi."