Vse kaže, da se je potovanje mlade Avstralke končalo tragično. Foto: MMC RTV SLO
Vse kaže, da se je potovanje mlade Avstralke končalo tragično. Foto: MMC RTV SLO

Hrvaški mediji so 6. oktobra poročali, da je ribič javil policijski upravi, da je okoli 50 metrov od rta Danče našel plavajoče truplo. Policija je takrat potrdila obstoj trupla, ki pa je bilo že zelo razpadlo, zato so z identifikacijo počakali po obdukciji, policija pa je dejala, da truplo najverjetneje ni Brittino. Zdaj pa hrvaški mediji pišejo, da so z analizo v Zagrebu potrdili, da gre za 21-letno Avstralko. Policija ni potrdila, ali gre za umor, samomor ali nesrečo.

"Zdaj se končuje terenska preiskava, potem pa sledi kriminalistična obravnava," je dejal tiskovni predstavnik policije. Oče mlade Avstralke je glede izidov zelo sumničav in je že napovedal, da bo zahteval še neodvisno testiranje tkiva v Avstraliji. "Ne bom sprejel izidov le enega testiranja, nisem prepričan, da tu v ozadju ni političnih iger, " je dejal Dale Lapthorne.

Kot je znano, so 21-letnico nazadnje videli v diskoklubu Fuego v Dubrovniku 17. septembra, po njenem izginotju pa so sprožili obširno iskalno akcijo. Britt Lapthorne je prišla v Dubrovnik 13. avgusta, dva dni pozneje pa se je zadnjič slišala s starši. Izginotje dekleta je prijavil lastnik hostla, potem ko se ni vrnila v svojo sobo, v kateri so ostale nedotaknjene vse njene stvari, vključno s potnim listom. Iskanje se je preselilo tudi na splet: po Facebooku je približno 6.000 ljudi iskalo sledi za mlado Avstralko.

K .T.