Nobenih dokazov ni, da bi Kushner prek zasebnih elektronskih sporočil razkril kakšne zaupne podatke. Foto: Reuters
Nobenih dokazov ni, da bi Kushner prek zasebnih elektronskih sporočil razkril kakšne zaupne podatke. Foto: Reuters

O dopisovanju Kushnerja prek zasebnega elektronskega naslova je prvi poročal portal Politico. Kushnerjev odvetnik Abbe Lowell je potrdil, da gre za resnično novico in pojasnil, da je njegova stranka prek zasebnega naslova od januarja do avgusta letos poslala manj kot 100 elektronskih sporočil. Kushner si je zasebno dopisoval z nekdanjim strategom Bele hiše Stevom Bannonom, nekdanjim šefom kabineta Bele hiše Reinceom Priebusom in drugimi. "Kushner je z zasebnega naslova poslal manj kot sto sporočil. Večinoma je šlo za povezave do člankov in političnih komentarjev," je dejal Lowell.

Novica je zanimiva, ker je Donald Trump lani, še ko je bil predsedniški kandidat, skupaj z republikanci in zvezno policijo FBI naredil veliko zgodbo zaradi enakega početja demokratske predsedniške kandidatke Hillary Clinton iz časov, ko je vodila State Department v prvem mandatu predsednika Baracka Obame. Preiskava proti Clintonovi v tej zadevi se je končala brez obtožnice.

Kot pri Clintonovi tudi pri Kushnerju ni nobenega dokaza, da bi prek zasebnega naslova pošiljal kakšne državne skrivnosti. Enako kot Kushner komunicira tudi predsednikova svetovalka in hči Ivanka Trump.

Demokrati za zdaj ne pozivajo k preiskavam morebitnih izdaj državnih skrivnosti namerno ali nenamerno, so pa enako početje Clintonove lani zagovarjali kot popolnoma normalno.