V zakulisju znamenitega intervjuja je bila narejena večkrat nagrajena gledališka igra, po njej pa je bil leta 2008 posnet tudi film. Foto: EPA
V zakulisju znamenitega intervjuja je bila narejena večkrat nagrajena gledališka igra, po njej pa je bil leta 2008 posnet tudi film. Foto: EPA

A intervju, ki ga je izstrelil med zvezde in zapisal v zgodovino, je bil tisti z ameriškim predsednikom Richardom Nixonom leta 1977. Med pogovorom o aferi Watergate mu je iz Nixona uspelo izvleči stavek: "Ko nekaj naredi predsednik, to pomeni, da ni nezakonito."

S tem je ameriški predsednik posredno priznal svojo vpletenost v prisluškovalno afero, zaradi katere je pozneje kot prvi ameriški predsednik tudi odstopil.

Na podlagi omenjenega intervjuja so leta 2008 posneli tudi zgodovinsko dramo Frost/Nixon (2008).

Konglomerat v enem človeku
Frost je sodil med pronicljivejše novinarje, zato ni čudno, da je osvojil vse vidnejše medijske nagrade. Njegova kariera je obsegala vse od novinarstva, pisanja komedij do vodenja televizijskih oddaj, vključno z oddajo The Frost Report. Med drugim je napisal 17 knjig in bil producent več filmov. Ustanovil je dve televizijski mreži. Nekoč so ga poimenovali tudi kot "konglomerat v enem človeku".

Izdalo ga je srce
Kot poroča BBC, je umrl v 75. letu starosti, in sicer na turistični križarki Queen Elizabeth, ko ga je izdalo srce.

Na novico o smrti se je odzval tudi britanski premier David Cameron, ki je Frostovi družini izrekel sožalje. Ob tem je zapisal, da je bil lahko Frost "hkrati prijatelj in strahovit izpraševalec".

Intervju Frosta z Richardom Nixonom (v angleščini):