Umrlo naj bi osem ljudi. Foto: Reuters
Umrlo naj bi osem ljudi. Foto: Reuters

Kot poroča državna televizija, so varnostne sile sledile trem vozilom z eksplozivom. Dve jim je uspelo razstreliti še pred vstopom v Damask, tretje pa so obkrožile v vzhodnem okrožju Damaska, kjer se je napadalec v njem razstrelil.

Notranje ministrstvo je sporočilo, da je bilo v napadu 20 smrtnih žrtev, več deset ljudi pa je poškodovanih, poroča sirska tiskovna agencija Sana. Med mrtvimi je najmanj sedem pripadnikov vladnih varnostnih sil in več civilistov.

Marca je v dveh samomorilskih napadih v Damasku umrlo več deset ljudi, odgovornost za napad pa je prevzela t. i. Islamska država. Prav tako v marcu so bili v glavnem mestu napadeni šiitski romarji, odgovornost za tisti napad pa je prevzela zveza islamističnih skupin Tahrir al Šam.

Sirija je vpeta v šest let trajajočo vojno, v kateri je Damask pretežno v rokah vladnih sil. V več kot šest let trajajoči vojni je umrlo več kot 300.000 ljudi. Po podatkih ZN-a je iz države od leta 2011 pobegnilo približno 5,5 milijona ljudi. Še 6,3 milijona jih je razseljenih znotraj Sirije.

Samomorilski napad v Damasku zahteval več življenj
Samomorilski napad v Damasku zahteval več življenj