Ponesrečence so prepeljali v bolnišnico v Podgorici. Foto: EPA
Ponesrečence so prepeljali v bolnišnico v Podgorici. Foto: EPA
Huda prometna nesreča v Črni gori

Avtobus je s ceste zapeljal na začetku mostu Ždijelo pri samostanu Morača, po 40 metrih prevračanja pa se je zaustavil, tako da ni padel naravnost v reko.

Najprej so poročali, da gre za avtobus z ukrajinsko registracijo, nato pa so z vrha črnogorskega notranjega ministrstva za črnogorski portal Vijesti sporočili, da gre romunsko registracijo.

Na prizorišče nesreče je priletel helikopter, reševalcem pa je do večera iz kanjona uspelo rešiti 31 ranjenih. Na avtobusu je bilo 46 ljudi. V klinični center v prestolnici Podgorica so prepeljali 33 ponesrečencev, med njimi tudi enega otroka. Po poročanju srbskih in črnogorskih medijev je en človek umrl že med prevozom v bolnišnico, dvema pa tudi tam niso moogli več pomagati.

Ranjene so poleg reševalcev v bolnišnico pripeljali tudi vozniki osebnih vozil, ki so se znašli na prizorišču nesreče.

"To je velika tragedija za nas. Umrlo je 15 od 46 ljudi, zdravniške ekipe se borijo za življenja ostalih," je povedal romunski veleposlanik v Črni gori Mihail Florovici. Črnogorsko ministrstvo je sicer sporočilo vest o 13 mrtvih, pozneje pa se je število umrlih povzpelo na 18, poroča spletna stran Vijesti.

Pomoč v zdravnikih in tehničnem osebju je Črni gori že ponudil srbski premier in notranji minister Ivica Dačić, poročajo srbski mediji.

Huda prometna nesreča v Črni gori