Lipušček je nekdanji dopisnik iz Washingtona. Foto: RTV SLO
Lipušček je nekdanji dopisnik iz Washingtona. Foto: RTV SLO

Moje mnenje je, da bi McCain lažje premagal Obamo kot Clintonovo.

Uroš Lipušček za MMC

To je v pogovoru za MMC dejal zunanjepolitični komentator RTV Slovenija Uroš Lipušček, ki je dodal, da so se Clintonovi obrestovali tudi stalni napadi na senatorja Baracka Obamo. "Predvsem pa menim, da so se po zmagovalnem nizu Obame ljudje začeli zavedati, da ima senator iz Illinoisa resnične možnosti za zmago, na kar pa še niso pripravljeni."

Več o 'odločilnem torku', ki je Clintonovi namenil tri zmage, McCainu pa vse štiri.
Po Lipuščkovem mnenju bi bilo izredno slabo tako za sam proces odločanja kot tudi za demokratsko stranko, če bi o demokratskem predsedniškem kandidatu odločali "superdelegati", pri katerih ima sicer podporo nekdanja prva dama, saj bi tako mnogi imeli njeno zmago za nelegitimno. "Upam, da se to ne bo zgodilo," je dejal Lipušček.

Si tudi McCain želi Obamo?
Lipušček je republikansko nominacijo Johna McCaina ocenil za povsem pričakovano, na vprašanje, katerega izmed tekmecev, Obamo ali Clintonovo, bi McCain novembra težje premagal, pa je odgovoril: "Če se bo spopadel z Obamo, bi šlo za soočenje mladega izzivalca proti staremu politiku, v primeru zmage Clintonove bi šlo za spopad kontinuitete. Moje mnenje je, da bi McCain lažje premagal Obamo."

A. P.

Moje mnenje je, da bi McCain lažje premagal Obamo kot Clintonovo.

Uroš Lipušček za MMC