Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Svet

Bližnji vzhod Izrael bombardiral tudi Bejrut. Med drugim ubit visoki poveljnik Hezbolaha, mrtvih tudi pet otrok.

Potem ko je Izrael pozno v četrtek izvedel najintenzivnejše napade na jug Libanona v skoraj letu dni spopadov, je bombardiral še predmestje Bejruta Daija. Ubitih je bilo najmanj 14 ljudi, med njimi pet otrok in visoki poveljnik Hezbolaha Ibrahim Akil.

166

Vojna v Gazi V Rafi ubitih 15 ljudi. Na Zahodnem bregu izraelski vojaki metali trupla Palestincev s strehe.

Izrael je vložil ugovor zoper zahtevo tožilca Mednarodnega kazenskega sodišča Karima Khana za izdajo nalogov za aretacijo premierja in ministra za obrambo. Z Zahodnega brega prihajajo posnetki izraelskih vojakov, ki so metali trupla Palestincev s strehe.

6

Vojna v Ukrajini Zaseženi dokumenti kažejo, da je Rusija za vdor v Kursk vedela več mesecev vnaprej

Iz dokumentov, ki jih je pridobil britanski časnik Guardian, naj bi bilo razvidno, da je rusko vojaško poveljstvo vedelo, da Ukrajina načrtuje vdor v Kursko oblast, vojska pa je tudi pripravljala načrte, kako ga preprečiti.

42

Intervju "Ne smemo si zatiskati oči, take poplave bodo zagotovo še prišle"

Potem ko se je srednja Evropa znašla v primežu katastrofalnih poplav, v katerih je umrlo več kot 20 ljudi, deževje in naraščajoče vode zdaj ogrožajo tudi predele v sosednji Italiji.

6

Afrika Razsajanje bolezni opičjih koz kljub cepivu še vedno ni pod nadzorom

Afriški center za nadzor in preprečevanje bolezni (CDC) je v četrtek sporočil, da bolezen opičjih koz oz. mpox v Afriki ni pod nadzorom. Od začetka leta so v 15 afriških državah skupno prepoznali več kot 29.000 primerov bolezni in več kot 700 smrti.

1

Evropa V Rotterdamu v četrtek napadalec z nožem ubil človeka, še enega huje ranil

V nizozemskem pristaniškem mestu Rotterdam je napadalec v četrtek z nožem ubil enega človeka, še enega pa je huje ranil, je sporočila policija. Osumljenca, ki se je tudi sam hudo poškodoval, so pridržali in odpeljali na zdravljenje v bolnišnico.

Več novic iz sveta

Vojna v Ukrajini Von der Leyen v Kijevu: EU bo Ukrajini posodil 35 milijard evrov

Predsednica Evropske komisije Ursula von der Leyen je v Kijevu napovedala, da bo Evropska unija Ukrajini v okviru zaveze skupine G7 namenila posojilo v vrednosti 35 milijard evrov.

95

Evropa Nekdanjega lastnika veleblagovnice Harrods Mohameda Al Fajeda 37 žensk obtožuje spolnega nasilja

Nekdanjega lastnika znane londonske veleblagovnice Harrods Mohameda Al Fajeda najmanj 37 žensk obtožuje spolnega nasilja, so sporočili odvetniki, ki so napovedali vložitev civilne tožbe proti Harrodsu. Al Fayed je umrl leta 2023.

3

Bližnji vzhod V Iranu pomilostili ali omilili kazni skoraj 3000 zapornikom

Iranski vrhovni verski voditelj Ali Hamenej je pomilostil ali omilil kazni skoraj 3000 zapornikom. Pri tem so 59 obsojenim smrtne kazni spremenili v zaporne, pomilostili pa so tudi 40 tujcev.

4

Bruselj in Peking nista rešila spora o električnih avtomobilih, vendar nadaljujeta pogovore

Evropska komisija je sporočila, da s Kitajsko nadaljuje pogovore o carinah EU-ja na električna vozila, izdelana na Kitajskem, in bi lahko ponovno preučila dogovor o minimalnih cenah, ki ga je EU predhodno zavrnila.

47
Več

Evropska unija

Svet EU-ja prejel seznam kandidatov za evropske komisarje

Svet EU-ja je v četrtek v dogovoru s predsednico Evropske komisije Ursulo von der Leyen sprejel seznam kandidatov, ki jih Evropskemu parlamentu predlaga v imenovanje za člane prihodnje komisije. Seznam bodo zdaj posredovali Evropskemu parlamentu.

5

Tudi Madžarska si po Nizozemski želi, da bi bila izvzeta iz skupne migracijske politike

Madžarska se zavzema za drastične ukrepe za zajezitev nezakonitih migracij in se bo pridružila Nizozemski pri zavzemanju za izvzetje iz skupne azilne in migracijske politike Evropske unije, so sporočili iz Budimpešte.

68

Evropski parlament Gonzaleza priznal kot novega predsednika Venezuele

Evropski parlament je voditelja venezuelske opozicije Edmunda Gonzaleza priznal kot legitimnega predsednika Venezuele. Gonzaleza je sicer na spornih volitvah konec julija premagal aktualni predsednik države Nicolas Maduro.

8

Odbor DZ-ja meni, da je Marta Kos primerna kandidatka za evropsko komisarko

Kandidatka za članico Evropske komisije Marta Kos se je predstavila pred odborom DZ-ja za zadeve Evropske unije. Odbor kandidaturo podpira. Vlada bo lahko njeno ime tudi uradno poslala v Bruselj.

153
Več

Izbor

Bližnji vzhod Izrael o sabotaži brezžičnih naprav še vedno molči. Načrt naj bi izdelala obveščevalna enota 8200.

Po navedbah izraelskih in zahodnih medijev naj bi pri načrtovanju operacije, v kateri so v pozivnike pripadnikov Hezbolaha namestili majhno količino razstreliva, sodelovale izraelska obveščevalna služba Mosad, izraelska vojska in obveščevalna enota 8200.

103

Ob 10. obletnici "Referendum za neodvisnost leta 2014 je bil neke vrste škotska politična pomlad"

Na referendumu o neodvisnosti 18. septembra leta 2014 so se Škoti odločili, da ostanejo pod okriljem Združenega kraljestva, a glasovanje je vseeno prebudilo njihovo politično zavest, ugotavlja Alenka Jelen z univerze v Stirlingu na Škotskem.

11

Intervju "Najagresivnejšo politiko proti velikim zverem imajo v severni Evropi, najstrpnejši so na jugu"

V Evropi največ škode na domačih živalih povzroči volk, na drugem mestu je medved. Če upoštevamo število posameznikov vrste, pa največ škode povzroči rosomah, saj v Skandinaviji za uplenjene severne jelene izplačujejo visoke odškodnine, pravi Miha Krofel.

100

ZDA 2024 Od uboja v dvoboju do posredovanja vrhovnega sodišča: zgodovina najbolj norih volitev v ZDA

Ob vseh preobratih in dramatičnih dogodkih se zdi, da so letošnje predsedniške volitve v ZDA daleč najbolj nepredvidljive – a Američani so imeli tudi v preteklosti že precej drame.

187

ZDA 2024 Soočenje: Trump Kamalo Harris obtožil "marksističnih teženj". Harris: Za Trumpom ostalo opustošenje.

V Filadelfiji sta se soočila kandidata za predsednika ZDA, Kamala Harris in Donald Trump. Soočenje je minilo v znamenju medsebojnih osebnih napadov. Trump je pogosto govoril o kriminalu, Kamala Harris mu je očitala, da se mu tuji voditelji posmehujejo.

384

Borec proti apartheidu Albie Sachs, neutrudni borec za pravičnejšo družbo, ki ga niso ustavili ne zapor ne bombe

"Svojih poškodb ne vidim kot žrtve. Žrtev bi bila, če ne bi nič naredil, kajti tako bi žrtvoval svoje dostojanstvo, svoje najgloblje sanje," pravi Albie Sachs, nekdanji južnoafriški ustavni sodnik in predan borec proti apartheidu.

36

Belorusija 30 let oblasti Aleksandra Lukašenka ali ko distopija postane resničnost

Pred 30 leti je kot prvi in za zdaj edini predsednik Belorusije prisegel Aleksander Lukašenko. Ta se ob svoji sedemdesetletnici, ob kateri ga je Vladimir Putin odlikoval z najvišjim ruskim priznanjem, pripravlja že na svoj sedmi mandat.

290
Več
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov