Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Svet

Bližnji vzhod Nove eksplozije v Libanonu: Po pozivnikih razneslo še ročne radijske postaje v uporabi Hezbolaha

Dan po eksplozijah pozivnikov, ki jih uporablja gibanje Hezbolah, iz Libanona poročajo o eksplozijah ročnih radijskih postaj v lasti proiranskega šiitskega gibanja. Eksplozije so zahtevale najmanj 14 žrtev, več kot 450 ljudi je ranjenih.

389

Bližnji vzhod Galant: Vojna vstopa v novo fazo s težiščem na severu

Izraelski obrambni minister Joav Galant je napovedal, da Izrael prehaja v novo fazo vojne, v kateri se težišče seli na severno območje ob meji z Libanonom, kamor premeščajo izraelske sile.

10

Bližnji vzhod Združeni narodi zahtevajo od Izraela končanje okupacije palestinskih ozemelj v enem letu

Generalna skupščina ZN-a je potrdila predlog nezavezujoče resolucije, ki v skladu z mnenjem Meddržavnega sodišča v Haagu zahteva konec izraelske okupacije palestinskih ozemelj v enem letu.

16

Ob 10. obletnici "Referendum za neodvisnost leta 2014 je bil neke vrste škotska politična pomlad"

Na referendumu o neodvisnosti 18. septembra leta 2014 so se Škoti odločili, da ostanejo pod okriljem Združenega kraljestva, a glasovanje je vseeno prebudilo njihovo politično zavest, ugotavlja Alenka Jelen z univerze v Stirlingu na Škotskem.

9

Svet Fajon v Varnostnem svetu ZN-a: Svet ne sme molčati o zatiranju Afganistank

Pred tem institucionaliziranim sistemom spolne diskriminacije, segregacije in zatiranja ne moremo in ne bomo molčali, je na zasedanju Varnostnega sveta ZN-a o Afganistanu s poudarkom na pravicah žensk dejala slovenska zunanja ministrica Tanja Fajon.

21

Poplave v Evropi Tusk ni izključil uvedbe nadzora cen. Češka škodo ocenjuje na štiri milijarde evrov.

Srednja Evropa je še vedno v primežu poplav. V poljskem mestu Vroclav so prostovoljci in reševalci v pričakovanju poplavnega vala vso noč utrjevali nasipe, na Madžarskem pa v strahu pogledujejo proti reki Donavi.

35

Več novic iz sveta

Evropska unija Madžarska kritična do menjave Varhelyija kot komisarja za širitev EU-ja

Budimpešta je kritična do predsednice Evropske komisije Ursule von der Leyen, ki je v novi sestavi komisije madžarskega komisarja Oliverja Varhelyija premestila z resorja za širitev EU-ja na resor za zdravstvo in dobrobit živali.

19

Evropa Na Norveškem zaradi požara v okolici Černobila zaznali povišane ravni sevanja

Norveška je sporočila, da so bile povišane ravni radioaktivnega cezija (Cs-137), ki jih je odkrila blizu arktične meje z Rusijo, verjetno posledica gozdnega požara blizu Černobila v Ukrajini, prizorišču najhujše jedrske nesreče v zgodovini.

4

Vojna v Ukrajini Ukrajinski brezpilotniki v ruski Tverski oblasti uničili skladišče streliva

Ukrajinski napad z brezpilotnimi letalniki v ruski Tverski oblasti je sprožil več eksplozij in povzročil požar, ponekod je prekinjena dobava elektrike. Iz mesta Toropec so izvedli delno evakuacijo, v nekaterih predelih mesta so zaprti šole in vrtci.

157

Na Japonskem manj kot odstotek izvršnih direktoric. Bo država dobila prvo premierko?

Na Japonskem je v 1643 podjetjih, ki kotirajo na tokijski borzi, med izvršnimi direktorji le 13 žensk, je pokazala nedavna raziskava. Bi pa utegnila ta država v kratkem dobiti prvo predsednico vlade v zgodovini.

4
Več

Evropska unija

Odbor DZ-ja meni, da je Marta Kos primerna kandidatka za evropsko komisarko

Kandidatka za članico Evropske komisije Marta Kos se je predstavila pred odborom DZ-ja za zadeve Evropske unije. Odbor kandidaturo podpira. Vlada bo lahko njeno ime tudi uradno poslala v Bruselj.

132

Kandidate za evropske komisarje pred imenovanji čakajo preverjanja in zahtevna zaslišanja

Po predstavitvi sestave prihodnje Evropske komisije pod vodstvom predsednice Ursule von der Leyen komisarske kandidate čaka še parlamentarno sito.

2

Janez Potočnik: Resorja ni dobila Slovenija, ampak kandidatka, ki jo je Slovenija imenovala

Ni slabih resorjev, na vsakem komisarskem položaju se lahko z aktivnim pristopom doseže marsikaj. Drži pa, da je nekaterim namenjene več, drugim pa manj medijske pozornosti, je v oddaji Ob osmih dejal prvi evropski komisar iz Slovenije Janez Potočnik.

70

Google dobil sodno bitko proti Bruslju – sodišče razveljavilo 1,5-milijardno kazen

Splošno Sodišče EU-ja je odpravilo kazen za 1,49 milijarde evrov, ki jo je Evropska komisija zaradi zlorabe prevladujočega položaja pri spletnem oglaševanju leta 2019 naložila podjetju Google. Sodniki so presodili, da za to ni zadostnih dokazov.

7
Več

Izbor

Intervju "Najagresivnejšo politiko proti velikim zverem imajo v severni Evropi, najstrpnejši so na jugu"

V Evropi največ škode na domačih živalih povzroči volk, na drugem mestu je medved. Če upoštevamo število posameznikov vrste, pa največ škode povzroči rosomah, saj v Skandinaviji za uplenjene severne jelene izplačujejo visoke odškodnine, pravi Miha Krofel.

100

ZDA 2024 Od uboja v dvoboju do posredovanja vrhovnega sodišča: zgodovina najbolj norih volitev v ZDA

Ob vseh preobratih in dramatičnih dogodkih se zdi, da so letošnje predsedniške volitve v ZDA daleč najbolj nepredvidljive – a Američani so imeli tudi v preteklosti že precej drame.

187

ZDA 2024 Soočenje: Trump Kamalo Harris obtožil "marksističnih teženj". Harris: Za Trumpom ostalo opustošenje.

V Filadelfiji sta se soočila kandidata za predsednika ZDA, Kamala Harris in Donald Trump. Soočenje je minilo v znamenju medsebojnih osebnih napadov. Trump je pogosto govoril o kriminalu, Kamala Harris mu je očitala, da se mu tuji voditelji posmehujejo.

384

Borec proti apartheidu Albie Sachs, neutrudni borec za pravičnejšo družbo, ki ga niso ustavili ne zapor ne bombe

"Svojih poškodb ne vidim kot žrtve. Žrtev bi bila, če ne bi nič naredil, kajti tako bi žrtvoval svoje dostojanstvo, svoje najgloblje sanje," pravi Albie Sachs, nekdanji južnoafriški ustavni sodnik in predan borec proti apartheidu.

36

Belorusija 30 let oblasti Aleksandra Lukašenka ali ko distopija postane resničnost

Pred 30 leti je kot prvi in za zdaj edini predsednik Belorusije prisegel Aleksander Lukašenko. Ta se ob svoji sedemdesetletnici, ob kateri ga je Vladimir Putin odlikoval z najvišjim ruskim priznanjem, pripravlja že na svoj sedmi mandat.

290

Intervju "Palestince v zaporih mučijo, tam pa pristanejo tudi zgolj zaradi všečkanja na družbenih omrežjih"

Palestinci v izraelskih zaporih so redno žrtve hudih zlorab, pretepanja, spolnega nasilja, stradanja, mučenja in poniževanja, je za MMC dejala predstavnica palestinske organizacije za podporo palestinskim političnim zapornikom Adamir Džena Abuhasna.

46

ZDA 2024 Zadimljene sobe, šikaniranja kandidatov in druge iluzije demokracije demokratske stranke

"Šli smo čez zelo odprt proces (izbire kandidata)," v smehu komentira izbiro Kamale Harris za predsedniško kandidatko demokratske stranke kalifornijski guverner Gavin Newsom, ki so ga omenjali kot enega najresnejših kandidatov za menjavo Joeja Bidna.

185
Več
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov