Dobrodošli v hotelu prihodnosti! Foto: EPA
Dobrodošli v hotelu prihodnosti! Foto: EPA

Vrata je tam namreč odprl KViHotel, kjer kraljuje sodobna tehnologija. Madžarsko tehnološko podjetje je namreč razvilo aplikacijo, poimenovano TMRW Hotels, ki omogoča, da vsa opravila, ki jih potrebuje "popotnik prihodnosti", opravi kar s pomočjo svojega mobilnika.

Kot "hotel brez papirja" oglašujejo štirizvezdnični namestitveni objekt s 40 sobami, v katerem lahko gost postori vse po telefonu in s telefonom.

Spletna rezervacija je seveda samoumevna in popolnoma običajna tudi drugje, toda v KVi-ju vas na recepciji ne bo pričakal nihče - tudi ta je namreč virtualna.

Namesto ključa vam bo sobo odklenil telefon in tudi njo spremenil v pametno. Tako vam bo na primer vsak dan sporočil, kdaj bo ta pospravljena, s telefonom si boste lahko nastavili želeno sobno temperaturo, si naročili zajtrk ali taksi.

Ob tem vodstvo opozarja, naj gostov ne skrbi, kaj se bo zgodilo, če se jim izprazni baterija, saj so v preddverju na voljo različni polnilniki, ob težavah pa se lahko obrnejo tudi na 24-urno službo za pomoč uporabnikom.