Nenavadni hotel Everland, ki lahko obiskovalcem ponudi eno samo sobo, se nahaja na strehi muzeja Palais de Tokyo v Parizu. Foto:
Nenavadni hotel Everland, ki lahko obiskovalcem ponudi eno samo sobo, se nahaja na strehi muzeja Palais de Tokyo v Parizu. Foto:
Hotel Everland
33 kvadratnih metrov velika soba je opremljena v slogu sedemdesetih let, za popolno vzdušje pa sta oblikovalca v prostor namestila celo gramofon z izbrano zbirko vinilnih plošč.
Hotel Everland
Najmanjši hotel na svetu so na streho muzeja namestili kar z žerjavom, tam pa bo ostal do konca leta 2008.

Zagotovo edinstveni, najbrž celo najmanjši hotel na svetu se nahaja na strehi muzeja Palais de Tokyo v Parizu, tja pa so ga namestili kar z žerjavom.

Hotel, ki gostom lahko ponudi eno samo sobo, sta sicer kot umetniško instalacijo za razstavo Expo 2002 oblikovala švicarska umetnika Sabina Lang in Daniel Bauman, sobo v njem pa lahko rezervirate vse do konca leta 2008.

Bivanje zahteva malce ekshibicionizma
Everland po zagotovilih umetnikov ni zgolj prenočišče, ampak od gostov zahteva tudi malce ekshibicionistične narave. Veliko okno, ki se razteza čez celotno prednjo stran in nudi prekrasen pogled na Eifflov stolp in njegovo okolico, namreč nima zaves. Obiskovalec se tako ne znajde le v vlogi hotelskega gosta, ampak v skladu z umetniško naravo objekta postane tudi sestavni del umetniške instalacije.

33 kvadratov v slogu sedemdesetih
33 kvadratnih metrov velika soba s kopalnico je opremljena v slogu sedemdesetih let. Različne odtenke modre in zelene, ki se prelivajo po stenah, dopolnjuje bež pohištvo, za popolno vzdušje pa sta oblikovalca poskrbela tudi z namestitvijo gramofona z izbrano zbirko vinilnih plošč.

Po ceni se lahko kosa z velikimi
Če že ne po velikosti, pa se hotel Everland z drugimi pariškimi hoteli lahko primerja po cenah, saj boste za prenočitev med tednom odšteli 333 evrov, konec tedna pa 444 evrov.

Čeprav Everland ne nudi običajnih hotelskih storitev, dokaj visoko ceno prenočitve zagovarjajo z dejstvom, da se nahaja na strehi muzeja v dragem 16. okrožju, ponuja pogled na Eifflov stolp ter vam poleg nepozabnega doživetja omogoča, da postanete del umetniške instalacije.

K. S.