Foto:
Foto:
Čokoladni apartma
Iz kakava in pralinejev je izdelan celo kamin. Foto: AP

V enem izmed newyorških hotelov (ob tem bi lahko zapisali: Kje pa drugje) so se odločili hotelsko ponudbo obogatiti s sobo za vse ljubitelje čokoladnih sladkosti. Ideja sicer ni zrasla na njihovem "zeljniku", ampak so se je spomnili pri ameriškem proizvajalcu čokolade Godiva za valentinovo, končno podobo pa je apartmaju z imenom Godiva Decadence Suite 2008 vtisnil oblikovalec Larry Abel.

Do koder seže pogled – čokolada
Po besedah oblikovalca apartmaja Godiva je vse izdelano iz najodličnejše čokolade. Površina mize je izdelana iz najrazličnejših pralinejev, ki so tudi na ogrodju kamina, medtem ko kaminska polica zapeljivo diši po prvovrstnem kakavu. Čokoladne jagode visijo tudi iz lestenca nad mizo, stene prostorov pa so obložene z grenko-sladkimi čokoladnimi ploščicami. Čokoladi se niso uspele izogniti niti umetniške slike na stenah. Ena izmed njih, ki poustvarja Jacksona Pollocka, je nastala s kombinacijo temne in bele čokolade.

Žal pa možnosti prenočitve v nedvomno "greha vrednem" apartmaju nima vsakdo. Čokoladne izdelke Godiva namreč prodajajo le v ZDA, srečni "vikendaš" pa lahko postane le tisti, ki kupi izdelek omenjenega proizvajalca z nagradnim kuponom.

K. S.