Po dolgih letih bo Palace v polnem sijaju sprejel goste. Foto: Zdravko Primožič/ FPA
Po dolgih letih bo Palace v polnem sijaju sprejel goste. Foto: Zdravko Primožič/ FPA
Novo krilo (klik za povečavo). Foto: Zdravko Primožič/ FPA

Za naložbo je družba Istrabenz hoteli Portorož odštela 70 milijonov evrov. Naložba je obsegala ureditev komunalne in prometne infrastrukture za potrebe hotela in njegove okolice, obnovo arhitekturnega kulturnega spomenika (rekonstrukcijo, dozidavo in konservatorska dela), rekonstrukcijo in obnovo historičnega parka ter novogradnjo in dozidavo novih površin.



"Odprtje hotela prinaša povsem nove ambicije celotnemu slovenskemu turizmu. Cilji prenove in ponovnega odprtja nekdanjega hotela Palace so doseženi. Središče Portoroža po 18 letih spet živi, Portorož in slovenska Istra sta ponovno na svetovnem turističnem zemljevidu kot destinacija s ponudbo za najzahtevnejše goste," je poudaril glavni izvršni direktor družbe Istrabenz Turizem, krovne družbe Istrabenzove turistične dejavnosti, ki je lastnica družbe Istrabenz hoteli Portorož, Marino Antolovič.

Družba Istrabenz Turizem in veriga Kempinski sta junija letos podpisali pogodbo o upravljanju, s katero je hotel postal del svetovne verige luksuznih hotelov Kempinski.

Ministrstvo za gospodarstvo je po uspešni kandidaturi družbe Istrabenz hoteli Portorož za projekt prenove in dozidave hotela Palace na javnem razpisu za sofinanciranje turistične infrastrukture projektu odobrilo okvirno 4,2 milijona evrov, od česar je 75-odstotni delež zagotovljen iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.