Fascinantni hoteli
Ocena novice: Vaša ocena:
Ocena 1.9 od 18 glasov Ocenite to novico!
Še bolj kot zunanjost je zanimiva Lonejeva notranjost. Foto: MMC RTV SLO/Kaja Sajovic
Lone je pod okriljem Maistre, ki je hotelsko lestvico s svojimi projekti v Rovinju resnično postavila visoko. Foto: Maistra

Video: Lone - moderni hotel z jugoslovanskim konceptom

Prvi Design hotel na Hrvaškem
7. avgust 2017 ob 07:24
Rovinj - MMC RTV SLO

Veličastni rovinjski hotel Lone je bil leta 2011, ko je bil zgrajen, prvi hotel v verigi t. i. Design Hotelov na Hrvaškem. A še zanimivejši je, ker njegovo oblikovanje temelji na tradiciji turistične arhitekture v nekdanji Jugoslaviji kot nekakšnega celostnega umetniškega dela.

"Nekoč so pri projektih sodelovali lokalni umetniki, oblikovalci, proizvajalci pohištva in modni oblikovalci. To tradicijo smo želeli spet obuditi. Ker je naša industrija v obdobju tranzicije počasi propadala, tako pri nas kot tudi pri vas v Sloveniji, je bilo to za nas še večji izziv," je za RTV Slovenija povedal arhitekt Saša Begović iz zagrebškega studia 3LHD, ki stoji za arhitekturno podobo Loneta.

Pohištvo je delo oblikovalske skupine Numen/For Use, tekstilni dekor (vključno z uniformami natakarjev) studia I-Gle, pod velnes center se je podpisal studio 92, umetniške instalacije in grafike so delo Ivane Franke in Silvia Vujičića, vizualna identiteta hotela je bila ustvarjena v agenciji Bruketa & Žinić, v pritličju pa so odprli prodajno galerijo z izdelki mladih hrvaških oblikovalcev.

Hotel Lone je pred časom obiskala tudi ekipa MMC-ja. Več o hotelu si lahko preberete v tem prispevku.


Luksuz, odprt za vse

"To je bil naš uspeh, ker smo investitorja navdušili za hotel v tej nišni kategoriji dizajn hotela, poleg tega pa nam je uspelo industrijo, tudi bosansko, spet zbuditi. To se nam zdi najbolj zanimivo," še meni Begović.

Petzvezdični hotel, ki s svojo obliko spominja na luksuzno čezoceanko, stoji sredi borovega gozdička zaščitenega parka Zlati rt na obronku Rovinja, ima 236 sob in 12 luksuznih apartmajev, za katere so želeli, da vsi gledajo na park, tri restavracije, kongresni center in velnes.

Po eni strani gre s šestimi nadstropji in 6.000 kvadratnimi metri za klasični veliki hotel, ki pa ima tudi nekaj posebnosti, med katerimi velja prav gotovo izpostaviti veliko avlo, ki na neki način predstavlja tudi javni mestni prostor, saj so oblikovalci vztrajali, da hotel ne sme biti zaprtega tipa, ampak odprt za vse ljudi.

Hotel Lone je pod okriljem vodilne hrvaške turistične družbe Maistra, ki je glede namestitev v Rovinju skupaj s hoteli, kot so Lone, Adriatic, Amarin in Eden v zadnjih letih resnično naredila pravi razcvet in lestvico postavila visoko za celotno državo.

Vabljeni k ogledu prispevka Julije Vardjan.

K. S.
Prijavi napako
Komentarji
kingestone
# 07.08.2017 ob 18:02
ciljni gostje tega betonskega komplexa pa jugonostalgiki?
iz te moke ne bo kruha, ta proletarjat nima toliko denarja...
Bivši uporabnik
# 07.08.2017 ob 16:06
Zakaj spet reklama za hrvaško (namenoma napisana z malo začetnico!)??
Lovec
# 07.08.2017 ob 07:53
Kje na Avstrijskem korošku najdem podoben hotel.
Rui
# 08.08.2017 ob 15:23
Rovinj da, ampak ne sedaj v sezoni. Torej jeseni ali spomladi....
nikhrast
# 07.08.2017 ob 20:56
Še bolj se mi dopade Amarin Family Hotel na drugi strani Rovinja. Neverjeto modern, velika parcela, vse sorte zabava za otroke, lepi bazeni, velika restavracija, buffet...
Zdaj se gradi še nov Park Hotel, pa marina zraven, ta star hotel z marino so podrli..., kvaliteta se dviguje.
FrancL
# 07.08.2017 ob 14:43
Saj arhitekturno je hotel dobro zastavljen, samo kaj ko šepa izvedba. Ta hotel je daleč od petih zvezdic. No morda ima pet zvezdic po hrvaških standardih, sicer pa bi mu sam glede na lastno izkušnjo (predvsem čistoča, odnos do strank,...) zelo težko podelil celo 4 zvezdice. Res pa je, da to kar dobro zaračunajo... bo pa vsak sam presodil, ali upravičeno.
Ramus
# 07.08.2017 ob 13:16
Luksuz, odprt za vse

Seveda, čisto za vse, ki lahko dajo v sezoni za teden dni 5.000€ in več za družino,...
rooster
# 07.08.2017 ob 17:00
ze videno, se posebej arhitekturno
pasant
# 08.08.2017 ob 09:43
Slovar: S plažo mislim naraven dostop do morja, hotelskih plaž je dovolj.
pasant
# 08.08.2017 ob 09:42
Lone je čisto prijeten hotel, ostalo pa je stvar okusa. Rovinj me ne vidi več, gneča, cene so nabili do neba, vse zabetonirano, v mestu (in bližini) pravzaprav ni omembe vredne plaže, torej z ladjico na otok ali pa sprehod (ali s kolesom) ven do plaže. Preveč kolobocij, predvsem pa gneča, gneča
malidelnicar
# 14.09.2017 ob 00:58
Precenjeno.
dopisnik
# 07.08.2017 ob 08:02
Hehe.
Hrvaška
link
Šibenik bo gostil kulinarični festival vseh festivalov
6
22. februar 2018 ob 07:57 Po vzoru podobnih dogodkov v tujini bo Šibenik med 19. in 20. marcem gostil Chef's Stage, velikopotezni kulinarični festival, katerega ambasadorka bo najboljša kuharica na svetu, Slovenka Ana Roš.
Več novic ...
Kazalo