Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Ni najdenih zadetkov.

Rezultati iskanja

Ni najdenih zadetkov.

Izbor ture - Arhiv

1 2 3 4

Bukarešta potiho postaja nova vroča vzhodna destinacija

Februarja je znani hrvaški kulinarični bloger preživel 24 ur v Bukarešti in nonšalantno napisal članek, kako je to "grozno mesto" s še slabšim letališčem, da pa je bil zadovoljen s hotelom, v katerem je prespal eno noč.

"Glede varnosti na določeni destinaciji imamo turisti slab spomin"

Poletje je v polnem razmahu in milijoni turistov so na počitnicah. Če je po drugi svetovni vojni potovalo nekaj deset milijonov ljudi, jih danes več kot milijarda. Štiri petine turistov za počitnice izbere kraj oz. državo znotraj svoje regije.

Asador Etxebarri – v najboljši žar restavraciji na svetu

Naslov se morda zdi malce pompozen, a Asador Etxebarri sredi baskovskega podeželja ni nič manj kot točno to – najbolj izpopolnjena in najbolj čislana restavracija z jedmi z žara oz. asador, kot jim pravijo.

Carigrajski bazar – ena najstarejših tržnic na svetu

Carigrad se lahko pohvali z enim od prvih bazarjev oziroma tržnic na svetu, še vedno velja za izredno priljubljeno nakupovalno središče, ki se razprostira sredi starodavnega Carigrada, med mošejami in palačami Osmanskega cesarstva.

Torte PCakes so umetnina, v katero je škoda zarezati, a pač moramo!

Torte PCakes so kreacije z zgodbo, ki jo njihova ustvarjalka Petra Sodja zavije v neobičajne kombinacije okrasitve s sveže narezanimi figami, rožmarinom, oljkami, smrekovimi vejicami in cvetjem.

Šojna, ruska ribiška vas, ki jo pokopava mivka

Šojna, ribiška vasica na obali Belega morja na polotoku Kanin na severu Rusije, počasi izginja pod peščenimi sipinami, ki dan za dnem zasuvajo hiške, da od nekaterih kukajo iz mivke samo še strehe.

Garima Arora: Indijka postaja naslednja velika kuharska zvezdnica

"Kako je bilo vse? " vpraša kuharska mojstrica, ko prisede k naši mizi in ji sommelier njene restavracije Gaa naglo poda kozarec jantarnega vina. "Vse" je bilo osupljivo.

Fair Island - z odlokom izseljeni otok z duhovi preteklosti

Shane Noble brzi po zalivu Bonavista in para s svojim čolnom valove, da pljuska na nas mrzla morska voda.

Edino turško naravno vino – vinograd pod vulkanom, klet med minareti

Prvi teden julija v srcu Kapadokije za Uda Hirscha in Hacer Ozkayo pomeni, da je čas, da v stari kleti pod svojo kamnito hišo v Güzelyurtu odpreta tisoč let stare posode in iz njih s pipeto izsrkata ...

Neptune Memorial: Edino podvodno pokopališče na svetu

Okoli pet kilometrov od floridskega otoka Key Biscayne leži Neptune Memorial Reef, zamišljen kot največji umetni koralni greben na svetu – ki je hkrati tudi edino podvodno pokopališče na svetu.

Aqua, Nemčija: Kako je videti večerja v restavraciji s 3 Michelinovimi zvezdicami?

V nasprotju z njenimi sosedami Francijo, Švico in skandinavskimi državami na Nemčijo ne gledamo avtomatično kot na kulinarično destinacijo.

Alergije in netolerance na hrano – res v porastu ali le modna muha?

V zadnjem času gostinci opažajo vse več gostov, ki navajajo dolge sezname alergij in netoleranc na hrano. A pri koliko od teh gre dejansko za alergije, pri koliko pa za osebne preference?

Kako je oživel Mojčin dom na Vitrancu? "Z eno roko sem stregel, z drugo pa pleskal."

Primož Zupančič je že od malih nog hodil v hribe, pri 19 letih je postal vodnik, pred petimi leti pa je, čeprav so številni zmajevali z glavo, s prijateljem kupil razpadajočo Mojčino kočo na ...

Na Trbižu največje kuharske zvezde: Za kosilo Gaggan-Ana, za večerjo Massive Attack

Ein Prosit je dogodek, o katerem lahko Slovenija samo sanja – festival sredi zaspanega Trbiža, kamor pa organizatorjem iz nekega razloga uspe privabiti največje svetovne kuharske mojstre.

Vladimir Kojić: Kako je Srb s slovenskimi vini osvojil Bangkok

Vladimir Kojić je v vinski svet padel povsem po naključju, a se mu je z veliko radovednosti in trdega dela uspelo povzpeti do mesta glavnega sommeliera v Gagganu, najboljši azijski restavraciji in ...

Slovensko bučno olje v Burdž Kalifi, v najvišji restavraciji sveta

Oljarna Kocbek iz Slovenskih goric je napisala prav posebno zgodbo o uspehu - njihovo bučno olje strežejo v restavraciji At.mosphere dubajske stolpnice Burdž Kalifa, najvišje stavbe na svetu.

UOU: Zgodba o uspehu vina iz zapuščenih vinogradov

Vinska klet UOU sicer ni novinec na slovenski vinski sceni, a v zadnjem času njihovo vino, pridelano iz grozdja opuščenih vinogradov Vipavske in Goriške, žanje vse več pozornosti. Zasluženo.

Miha Bratina: Fotograf postal varilec butičnega slovenskega gina

Potem ko je pred nekaj leti tudi Slovenijo dosegla revolucija craft piv, zdaj pospešeno dobivamo še butične znamke slovenskih ginov.

Jim Thompson: Američan, ki je rešil tajsko svilo – in potem skrivnostno izginil

Hiša Jima Thompsona v Bangkoku je ena bolj priljubljenih turističnih znamenitosti v tajski prestolnici.

Katja Kegl Vencelj: Vedela sem, da mi bo uspel rekord SPP

Katja Kegl Vencelj je pred mesecem dni končala 600 kilometrov dolgo slovensko planinsko pot.

1 2 3 4