Prva snežna odeja je obiskovalce Velike planine letos sicer presenetila že konec oktobra. Foto: Velika planina d.o.o./Koča Tisa
Prva snežna odeja je obiskovalce Velike planine letos sicer presenetila že konec oktobra. Foto: Velika planina d.o.o./Koča Tisa

Po napovedih naj bi zapadlo okoli 15 centimetrov snega, z Velike planine pa sporočajo, da so na zimo že dodobra pripravljeni, čakajo le na zadostno količino snega, da bodo lahko odprli smučarske proge.

Kmalu bo tako začela obratovati sedežnica Šimnovec, vlečnica Jurček in vlečnica Zeleni rob. Letos bo v zimski sezoni vsak teden od četrtka do nedelje odprta tudi 2,5 kilometra dolga in razsvetljena nočna sankaška proga.

Letošnja sezona je bila za priljubljeno turistično destinacijo rekordna. V družbi Velika planina, ki skrbi za žičnice in za tri gostinske lokale ob njih, ne skrivajo zadovoljstva ob letošnjih rezultatih, saj je na Veliki planini še vedno večina obiskovalcev, ki se nanjo pripeljejo z žičnicami. Z nihalko se je denimo lani na Veliko planino pripeljalo 66.200 potnikov, kar je deset tisoč več kot leto prej in največ v zadnjih 22 letih, odkar podatke obdelujejo elektronsko.

Rekordna pa je bila tudi sezona na celotnem kamniškem območju. "Letos smo v Kamniku s turistično sezono nadvse zadovoljni. Zagotovo gre za eno tistih, ki jih štejemo med rekordne," je septembra razložil v. d. direktorja Zavoda za turizem Kamnik Tomaž Simetinger. Samo v prvi polovici leta so namreč našteli 20.000 obiskovalcev, ki so zbrali kar 50.000 prenočitev.