Za nazive najboljših se je v 12 kategorijah potegovalo 120 ljubljanskih restavracij in lokalov. Foto: BoBo
Za nazive najboljših se je v 12 kategorijah potegovalo 120 ljubljanskih restavracij in lokalov. Foto: BoBo

Glasovanje za najboljše ljubljanske ponudnike hrane je na spletni strani turističnega vodnika In Your Pocket potekalo med 25. septembrom in 9. oktobrom. V tem času je bilo oddanih 16.923 glasov.

Naziv najboljšega ponudnika hitre prehrane v Ljubljani je prejel lokal Olimpija burek, najboljši zajtrk pa po mnenju bralcev vodnika In Your Pocket strežejo v restavraciji in kavarni Le Petit. Glede na izide glasovanja najboljšo eksotično hrano strežejo v Sushimami, najboljše vegetarijanske ali veganske jedi pa ponuja Bazilika Bistro. Burgerji so najboljši v restavraciji Lars & Sven, najboljši okus Balkana pripravijo v gostilni Čad, gostje se najbolj prijetno počutijo v Gostilnici 5-6 kg.

Najboljšo pico po mnenju tistih, ki so glasovali, spečejo v piceriji Verace, najboljše poslovno kosilo strežejo v restavraciji Argentino, najboljše slovenske jedi pripravijo v Slovenski Hiši Figovec, najboljšo vrhunsko kulinariko pripravijo v restavraciji Cubo, medtem ko si je naziv najboljše restavracije v okolici Ljubljane prislužil Dvor Jezeršek.

Izbori Best of Ljubljana nastajajo v okviru mednarodnega turističnega vodnika In Your Pocket, ki ponuja informacije o več kot 100 evropskih mestih, projekt pa se izvaja že osmo leto zapored.