Gostje se poleg visokih cen pritožujejo tudi nad nevljudnostjo natakarjev. Foto: Reuters
Gostje se poleg visokih cen pritožujejo tudi nad nevljudnostjo natakarjev. Foto: Reuters

Nihče ne pričakuje, da bo v znani dubrovniški restavraciji večerjal poceni, a so obiskovalci vseeno presenečeni, ko morajo že za pogrinjek odšteti kar pet evrov. Kot primer v isti restavraciji 0,75 litra vode stane dve kuni oziroma 27 centov manj od pogrinjka, še poroča Večernji list in ob tem dodaja, ali bi bilo treba jesti s tal, da denarja za pogrinjek ne bi bilo treba odšteti.

V članku, v katerem razkrivajo drugo plat hrvaškega turizma, dodajajo, da so same cene hrane manj presenetljive. Tako je treba za črno rižoto odšteti 32 evrov, za ribo na žaru 84 evrov, za biftek pa 37 evrov.

Cena buteljke rdečega vina je 37,5 evra, 0,2 litra jabolčnega soka stane 4,60 evra, za navadno espresso kavo pa boste morali odšteti tri evre še piše hrvaški časopis, ki dodaja, da je v Dubrovniku težko najti restavracijo z zmernimi cenami.

Pravijo pa, da je le nekaj deset kilometrov južneje – v Črni gori – mogoče dobiti črno rižoto že za osem evrov, kilogram jagnjetine za 13 evrov in porcijo morskih sadežev za dva za 40 evrov.

Njihovi sogovorniki so v pogovorih navedli predvsem še nevljudne natakarje in nevšečnosti, ki so jih doživeli v Dubrovniku, ko so se zaradi visokih cen zahvalili za ponudbo. Turistična skupnost Dubrovnika ob tem pravi, da se ne more vmešavati v cene gostincev, da pa obžaluje žalitve, ki so jih bili deležni gostje.

Večernji list ob tem omenja primer lokala v Baški vodi v bližini Makarske, kamor se gostje kljub visokim cenam še vedno vračajo ravno zaradi vljudnosti natakarjev in njihovega priznanja, da je zaradi dragih storitev celo njim neprijetno.