Za gradbeno dovoljenje bi moral zaprositi lastnik hiše Zoran Janković. Gradbeno dovoljenje lahko namreč pridobi le lastnik hiše. Foto: BoBo
Za gradbeno dovoljenje bi moral zaprositi lastnik hiše Zoran Janković. Gradbeno dovoljenje lahko namreč pridobi le lastnik hiše. Foto: BoBo

Pokrit bazen je dolg okoli 10 metrov in širok približno štiri, zanj bi Janković potreboval gradbeno dovoljenje. "Gradbeno dovoljenje za gradnjo bazena po naši evidenci ni bilo pridobljeno," je za Slovenske novice pojasnila načelnica grosupeljske upravne enote Nevenka Gorec.

Bazen je torej črna gradnja, ki jo bo moral Janković legalizirati. Čeprav v hiši živi Jure Janković, bi moral za gradbeno dovoljenje zaprositi lastnik hiše Zoran Janković. Gradbeno dovoljenje lahko namreč pridobi le lastnik hiše.

Janković na vprašanja ne odgovarja
V četrtek smo na MMC-ju vprašanje o tem, ali je pridobil gradbeno dovoljenje za gradnjo bazena ob svoji hiši v Grosupljem, kjer živi njegov sin Jure z družino, naslovili na Zorana Jankovića, a nam na elektronsko sporočilo sploh ni odgovoril. Odgovora na isto vprašanje tudi na Slovenskih novicah niso dobili.

Prav tako niso dobili odgovora na vprašanje, ali je predsednik Pozitivne Slovenije tudi lastnik hiše v neposrednem sosedstvu svojega stalnega prebivališča, kjer naj bi živel njegov svak z ženo.

Spomnimo ...
Minuli teden se je izkazalo, da je Zoran Janković lastnik hiše v Grosupljem, v kateri od leta 2004 živi njegov sin Jure Janković z družino. Ljubljanski župan je v letih 2007 in 2008 sinu Juretu po Electi nakazal 129.000 evrov. Kot je dejal, je sinu ta denar nakazal za bazen, nadstrešek in ureditev okolice hiše.