Program, ki ga je pred časom predstavil, je bil namerno
Program, ki ga je pred časom predstavil, je bil namerno "provokativen", danes pravi Popovič. Foto: MMC RTV SLO

Premislil si je, ker kljub številnim napovedim ne vidi novih obrazov, zato je čutil dolžnost, da sam prispeva k volilni ponudbi.

"Brez jasnih, hitrih in učinkovitih potez boljšega jutri ne bo"
O tem, da koprski župan Boris Popovič vstopa v predvolilno kampanjo s svojo stranko, so v zadnjih dneh mediji že pisali, a uradne potrditve ni bilo mogoče dobiti. Kot je pojasnil v pogovoru z novinarji, je ime stranke Avion, ker smo že zdavnaj zamudili nemško-francoski vlak in je zato "nujno potrebno, da se poslužimo nekega drugega prevoznega sredstva, ki je neprimerno hitrejše".

Popovič je sicer že pred tedni orisal volilni program, a obenem izključil možnost vstopa v volilni boj. Kot pojasnjuje zdaj, si je premislim, potem ko je videl, "kdo vse se predstavlja kot novi obrazi". Z novo stranko ponuja dodatno izbiro, da se bodo volivci lažje odločili, predvsem pa zato, da "doumejo, da je situacija zelo resna in da brez jasnih, hitrih in učinkovitih potez boljšega jutri ne bo".

Popovič: Program namerno provokativen
Program, ki ga je pred časom predstavil, je bil namerno "provokativen", danes pravi Popovič. Predvidel je namreč zvišanje plače premiera na 30.000 evrov, ministrov pa na 15.000 evrov, ob tem da bi združili celotno vlado z vsemi ministrstvi pod eno streho, je dejal. Osnovna zamisel Popoviča pa je, da imamo na najbolj odgovornih položajih nekoga, "ki ga niti slučajno noben ne more kupiti".

Sicer pa Popovič predlaga znižanje davčne stopnje, kar bi spodbudilo gospodarstvo in privabilo tuje investitorje. "Jaz sem prepričan, da se da zelo hitro rešiti situacija brez nobenih zatiskanj pasov," pojasnjuje.