Boris Popovič je še pred kratkim zatrjeval, da ne bo kandidiral za poslanca. Foto: BoBo
Boris Popovič je še pred kratkim zatrjeval, da ne bo kandidiral za poslanca. Foto: BoBo
Nova stranka Avion

Čeprav je župan Mestne občine Koper še pred kratkim zatrjeval, da se tokrat ne bo spustil v volilni boj, si je zdaj očitno premislil - na decembrskih predčasnih parlamentarnih volitvah bo kandidiral s svojo novo stranko, ki jo je poimenoval Avion.

Po poročanju dopisnice TV Slovenija Eugenije Carl za zdaj še ni jasno, ali bo stranka "letela" samostojno ali pa v povezavi s katero drugo stranko. Popovič prav tako še ne želi povedati, katera imena bodo sestavljala posadko Aviona ali kakšen bo program stranke.

Sestavil revolucionarni predvolilni program
Verjetno pa bo v njem tudi kaj iz njegovega revolucionarnega predvolilnega programa, ki ga je pred kakim mesecem pripravljal s pomočjo strokovnjakom in ga ponujal drugim kandidatom. Nekaj drobcev je takrat prišlo v javnost - Popovič bi odpustil vse javne uslužbence, dovolil le osem ministrstev, premierju bi dal 30.000 evrov mesečne plače, ministrom 15 tisoč, njihovim svetovalcem pa pet.

Odpuščeni javni delavci bi doma še nekaj časa prejemali plačo, vendar bi ta postopoma usahnila, uslužbenci pa ne bi več povzročali pisarniških stroškov, je za Prvi dnevnik še poročala Carlova.

Nova stranka Avion