Žerjav se bo z Jankovićem srečal na magistratu. Foto: MMC RTV SLO/Aljoša Masten
Žerjav se bo z Jankovićem srečal na magistratu. Foto: MMC RTV SLO/Aljoša Masten
SLS ne gre v koalicijo

Predsednik stranke SLS Radovan Žerjav je po seji izvršilnega odbora SLS-a, na kateri so obravnavali analizo rezultatov državnozborskih volitev, podal izjavo za medije. Poudaril je, da so z rezultatom zadovoljni, saj so preživeli "cunami, ki je terjal grozljive žrtve", poleg tega pa so kot edina stranka izboljšali rezultat iz prejšnjih volitev.

Na eni strani "privilegiranci", na drugi "neumneži"
Žerjav je pojasnil, da za SLS ni praktično nobenih možnosti več, da bi šel v koalicijo, predvsem zaradi vsebinskih razhajanj z Listo Zorana Jankovića. V SLS-u se namreč ne strinjajo z dvigom DDV-ja, svoj pogled pa imajo tudi na zadolževanje.

"Ne nazadnje, ne strinjamo se z obravnavo davčnih oaz. Strinjam se, da je to nekaj zakonitega, mislim pa, da se mora država z vsemi sredstvi boriti proti temu, da bi nekateri privilegiranci opravljali te zgodbe prek davčnih utaj, vsi ostali pa bomo izpadli kot neki neumneži, ki davke plačujemo v svoji državi, kjer opravljamo zdravstvene storitve, šolstvo, uporabljamo ceste in tako naprej. S tem se preprosto ne morem strinjati," trdi Žerjav.

Žerjav: Še naprej bomo konstruktivni
Predsedniki strank SD, SLS in Liste Virant, Borut Pahor, Radovan Žerjav in Gregor Virant, naj bi se dogovarjali, da gredo v koalicijo z Jankovićem vsi trije ali pa nihče, poroča 24 ur. "Zdi se nam izjemno pomembno, da bi ta zmerni del politike - SD, SLS in naša lista - stopil skupaj. Da, če se gre v koalicijo, se gre skupaj in da bo ta del enako močan kot Janković," je povedal Virant. Žerjav pa je glede tega povedal: "Ne vem, kaj bosta storila Pahor in Virant. Kar se tiče SLS-a je stališče to, kar sem vam povedal."

Kot je dejal, bo šel kljub vsemu v ponedeljek ob 9.00 na magistrat na pogovor z Jankovićem, da mu pove stališče SLS-a in mu zagotovi, da bo njegova stranka še naprej delovala konstruktivno in sodelovala pri ključnih projektih.

SLS ne gre v koalicijo