Predsednik SLS-a Radovan Žerjav trdi, da je njegova stranka pripravljena podpreti tudi nepopularne ukrepe. Foto: BoBo
Predsednik SLS-a Radovan Žerjav trdi, da je njegova stranka pripravljena podpreti tudi nepopularne ukrepe. Foto: BoBo

SLS bo po besedah predsednika stranke Radovana Žerjava, kjer koli se bo že znašel, v koaliciji ali opoziciji, zavzel konstruktivno držo, a ne le pri besedah, temveč tudi pri dejanjih. Vendar, kot pravi Žerjav, v tem trenutku ni nobene možnosti, da gre njegova stranka v koalicijo.

Predvsem je za SLS problematičen dvig DDV-ja, ki ga je napovedal predsednik Pozitivne Slovenije Zoran Janković. Izračuni SLS-a namreč kažejo, da bi dvig DDV-ja za eno odstotno točko obremenil vsako osebo za od 30 do 40 evrov na leto. "Verjamem, da to nekaterim ni problem, nekaterim pa je to velik problem. In problem bo tudi za gospodarstvo," je prepričan.

Žerjav je izpostavil, da je bil SLS povabljen na pogovor od Zorana Jankovića in da se ga bodo tudi udeležili. "Zdi se nam prav, da če te kdo povabi, da greš na pogovor. Potrebovali bomo kulturen in strpen politični dialog. SLS se zaveda resnosti situacije in temu primerno se bomo tudi obnašali. Je pa res, da je iniciativa zdaj na strani tistih, ki so zmagovalci, se pa v SLS-u absolutno zavedamo tudi svoje odgovornosti," je dejal.

"V SLS-u smo že vsaj stokrat povedali, da kakršna koli koalicija že bo, bo to premalo za Slovenijo. Slovenija v tem trenutku potrebuje več. Potrebuje dobro sodelovanje med koalicijo in opozicijo za dobro te države in slovenskega naroda," je poudaril.

Povedal je še, da bo SLS podprl marsikaterega izmed že predvidenih ukrepov, tudi intervencijski zakon, pokojninsko in zdravstveno reformo, čeprav bodo nepopularni, saj se zavedajo, da jih država potrebuje.