Janković je dobre dve uri po nakazilu denar vrnil po kurirju, ki je prišel na Finance. Foto: MMC RTV SLO/Gašper Petovar
Janković je dobre dve uri po nakazilu denar vrnil po kurirju, ki je prišel na Finance. Foto: MMC RTV SLO/Gašper Petovar

Njegov predlog, ki ga je izrazil v torek, sta "resno vzela" odgovorni urednik in direktor Financ Peter Frankl in novinar časopisa Jaka Elikan. Jankoviću sta v sredo na njegov račun nakazala 30 evrov.

"Sledila sva njegovemu pozivu"
"Sledila sva pozivu kandidata za predsednika vlade Zorana Jankovića, da mu izboljšava stanje na njegovem tekočem računu. Zakaj? Še noben kandidat za premierja javnosti ni tako neposredno prosil za pomoč. Hkrati je negativno stanje v višini 300 tisoč evrov zavidanja vreden dosežek. Tako za Jankovića kot tudi za banko. Če bi nas bilo še več takšnih, bi bilo Jankovićevo stanje na računu še boljše," sta pojasnila novinar in urednik.

Janković je dobre dve uri po nakazilu denar vrnil po kurirju, ki je prišel na Finance. Informacijska pooblaščenka Nataša Pirc Musar pa je prek Twitterja že sporočila, da bo Financam poslala uradni poziv zaradi morebitne kršitve zakona o varstvu osebnih podatkov.

Ob tem je v enem od svojih tvitov zapisala: "Absolutno vas imam pravico vprašati za pravno podlago obdelave OP in vi me imate pravico prepričati, da imate prav."

Spomnimo ...
Proti Jankoviću je bila davčna preiskava, ki še ni končana, sprožena zaradi preveritve, ali razpolaga s sredstvi za zasebno porabo, vključno s premoženjem, ki precej presegajo dohodke, ki jih je kot davčni zavezanec prijavil davčnemu organu. S primerom se ukvarja posebna tožilska skupina za pregon organiziranega kriminala, Janković pa na očitke iz Dursovega dokumenta ne odgovarja.

Ljubljanski župan Zoran Janković naj bi imel na bančnem računu negativno stanje 300 tisoč evrov. Njegova županska plača naj bi šla le za kritje obresti od negativnega stanja. "Stanje mojega žiro računa je dobro, ker plačujem vse svoje obresti. Nihče ni rekel, da česa nisem plačal. Nimam blokirane kartice. Imam pa predlog: če mi kaj nakažete na račun, bom imel boljše stanje," je dejal v torek.

"Ne vem, kako te informacije prihajajo do vas, ampak izzivam Durs in druge, naj pridejo preverit. Sicer pa naj vam prepustijo posel in boste vi opravljali vlogo tožnika, sodnika in še kaj drugega," je odvrnil novinarki RTV-ja Petri Bezjak na vprašanje, kako bodo takšne informacije vplivale na njegovo kampanjo.