V SLS-u so prepričani, da bodo presenečenje prihajajočih volitev. Foto: MMC RTV SLO
V SLS-u so prepričani, da bodo presenečenje prihajajočih volitev. Foto: MMC RTV SLO

Meni, da država potrebuje kriznega menedžerja, ki bo državo vodil z zdravo kmečko pametjo in ne bo obremenjen s preteklostjo. Žerjav napoveduje, da bo SLS na predčasnih volitvah presenečenje.

Novinarjem so se predstavili kandidati SLS-a, ki bodo stranko zastopali na prihajajočih volitvah. V tretji in četrti volilni enoti bodo med drugimi kandidirali: Drago Čepar, nekdanji direktor vladnega urada za verske skupnosti, Gvido Kres, poslanec v DZ-ju, nekdanji generalni direktor RTV Slovenija Janez Čadež, nekdanji veleposlanik RS pri Ovse-ju na Dunaju Stanislav Raščan, Laris Gaiser, predavatelj na univerzi v Georgiji v ZDA, in zdravnik Janez Remškar.

Podpora intervencijskemu zakonu
V uvodu je Žerjav povedal, da stranka podpira intervencijski zakon in ga bo podprla, če bo usklajen z vsemi socialnimi partnerji. Ob tem pa je pozval tudi socialne partnerje, naj se zavejo resnosti gospodarskega položaja, v katerem je Slovenija, in tudi svoje odgovornosti, ki jo imajo pri reševanju krize.

Poudaril je še, da je težava Slovenije tudi s tistimi, "ki se gredo davčne transakcije v davčnih oazah dejansko zato, da v Sloveniji ne bi plačali davkov." Odhodi gospodarskih družb v tujino zaradi trga, cenejše delovne sile in, ker v Sloveniji ne dobijo pravočasnega gradbenega dovoljenja, ga ne motijo, saj meni, da v teh primerih davki verjetno končajo v Sloveniji.