Žerjav je kot osrednje točke njihovega programa omenil ukrepe za gospodarski razvoj in zniževanje stroškov v javni upravi. Foto: MMC RTV SLO/Aljoša Masten
Žerjav je kot osrednje točke njihovega programa omenil ukrepe za gospodarski razvoj in zniževanje stroškov v javni upravi. Foto: MMC RTV SLO/Aljoša Masten

Predsednika SLS-a Radovana Žerjava je konec tedna zmotil obisk Zorana Jankovića v Prekmurju, kamor je ta po njegovih besedah prišel ljudem povedat, da so si za razvojni zaostanek krivi predvsem sami. Žerjav se ob tem sprašuje, kdo je kriv za to, da Lendava nima rafinerije, da je praktično propadla živilska industrija in da je propadel potrošnik.

Ukinitev trajnega sodniškega mandata
SLS si bo zato po njegovih besedah zavzemal za pravno državo, v kateri bodo vsi državljani enaki pred zakonom. Da danes to ni tako, je ponazoril s primeroma Čista lopata in Baričević, v stranki pa prav zato predlagajo odvzem trajnega sodniškega mandata, s katerim bi povečali učinkovitost sodstva.

Prav tako želijo povečati prehransko samooskrbo Slovenije. "Danes imamo domače hrane dovolj le za zajtrk, zato bomo naredili vse, da je bo ob koncu prihajajočega mandata dovolj vsaj še za kosilo. Za večerjo pa se bomo borili v naslednjem mandatu," je poudaril.

Žerjav bo kandidiral v 8. volilni enoti
Predsednik stranke je na Ptuju sodeloval pri predstavitvi njihovih kandidatov na volitvah v 8. volilni enoti, ki obsega ptujsko-ormoško območje in celotno Pomurje. V njej bo kandidiral tudi sam, ob njem pa še "družinska zdravnica leta 2011" Valerija Šaško, aktualni poslanec Franc Pukšič, ki se bo tako po dolgih letih morda moral posloviti od županskega položaja v Destrniku ter še en župan in podjetnik Miran Vuk iz Zavrča.