Drobnič naj bi odločitev o vstopu v novo stranko sprejel včeraj. Foto: RTV SLO
Drobnič naj bi odločitev o vstopu v novo stranko sprejel včeraj. Foto: RTV SLO
Sodeč po sliki, ki so jo izbrali za spletno stran, KDS stavi na volivce s podeželja. Foto: www.k-d-s.si
V KDS še Drobnič

Kot je dejal predsednik stranke Jože Duhovnik, ima stranka tudi že zagotovljene zakonsko določene podpise treh poslancev, da lahko nastopi na volitvah, na katere se tudi že intenzivno pripravljajo. Kateri so ti poslanci, Duhovnik za zdaj ni želel razkriti, vendar jih bo stranka predstavila do zakonsko določenega roka.

Kandidatna lista stranke bo pripravljena 22. avgusta, kot pa je dejal Duhovnik, bodo imeli kandidate vseh 88 volinih okrajih, na listi pa naj bi bilo tudi veliko žensk.

Na novinarski konfenerci so predstavili tudi novo spletno stran stranke, ki se nahaja na naslovu www.k-d-s.si.

Drobniču žal, da je zapustil NSi
Janez Drobnič, nepovezani poslanec, ki je pred kratkim izstopil iz NSi-ja, je povedal, da je odločitev o vstopu v KDS sprejel včeraj. Kot je dejal, se je za vstop odločil zato, ker meni, da Slovenija potrebuje pravo krščansko demokratsko stranko. Obenem je dejal, da mu je žal, da je zapustil vrste NSi-ja. Vanjo naj bi vstopil, ker je verjel v program stranke in njenega predsednika. "No, pozneje sem ugotovil, da ta zgodba ni takšna," je dejal.

Likovič: Imam krščanske vrednote kljub članstvu v ZK-ju
Tudi Angelca Likovič je dejala, da je bila odločitev za izstop iz SDS-a po 12 letih težka, vendar je na koncu presodila, da si Slovenija zasluži pravo desno stranko, ki bo zagovarjala krščanske vrednote. "Zdaj želijo biti vsi nekje na sredini, kjer teptajo drug drugega," je dejala. Dodala je, da ima v sebi krščanske vrednote, čeprav je bila nekoč članica Zveze komunistov.

Lap: Brez desnice ni demokracije
Sašo Lap je v KDS vstopil zato, ker meni, da je v Sloveniji demokracija ogrožena. Po njegovem mnenju namreč brez desnice ni prave demokracije, desnica v Sloveniji pa je zdesetkana. "KDS bo poskrbel, da se desni politični prostor utrdi in da končno naredimo tisto, kar pred 20 leti Demosu ni uspelo nikoli narediti," je še dejal.

"Prestop Likovičeve ni presenečenje"
Prestop trojice je za MMC komentiral sociolog Matej Makarovič, ki meni, da dogodek ne bo imel bistvenega vpliva na pridobivanje volilnih glasov. Tudi prestop Likovičeve, prej glasne zagovornice politike prvaka SDS-a Janeza Janše, ga ne preseneča. "Angelca Likovič ima izrazito konservativna stališča, SDS pa je v primerjavi s KDS-om precej bolj sredinsko oziroma liberalno usmerjena," je še povedal Makarovič.

Za komentar smo poklicali tudi Vlada Miheljaka in Mira Klineta, a sta bila nedosegljiva.

V KDS še Drobnič