Foto:
Foto:
Kdo je plačal zabavo po volitvah?

S tem se je končalo ugibanje, kdo je naročnik zabave po koncu nedeljskih državnozborskih volitev, ki ni bila v skladu s pravili prijavljena na policiji. Podjetje je MOL-u namreč poslalo dopis, v katerem je jasno zapisalo, da je naročnik zabave družba GSA .

Janković je sicer na novinarski konferenci dejal, da v nedeljo, ko je dobil pobudo za zabavo na Prešernovem trgu, ni vedel, da je SD dopolnil svojo vlogo za sredino zabavo na istem mestu z možnostjo, da jo v primeru zmage v nedeljo ponovi tudi na Prešernovem trgu.

"Če bo kazen, jo bom plačal jaz"
Nedeljska zabava se je tako zgodila na podlagi dopolnitve vloge na občini, je pojasnil župan in dodal, da ni bila prijavljena na policiji, ker je bilo to spontano druženje. "Tudi sam sem pozval Ljubljančane, kdor je pri volji, naj pride na Prešernov trg." Po njegovih zagotovilih Mestna občina Ljubljana ni in ne bo plačala nobenih stroškov te prireditve. V primeru kazni, ker zabava ni bila prijavljena na policiji, pa je po Jankovićevih besedah odgovoren župan, ki bo kazen plačal iz lastnega žepa.

Janković zadovljen z izidom volitev
Zgodilo se je tisto, "kar sem napovedoval, kar sem si želel", je neuradni izid volitev komentiral Zoran Janković. "Spremembe so dosežene. Nedvomno je zmagala levosredinska opcija. Ima skupaj 43 sedežev," je ocenil ljubljanski župan. Poudaril je, da ob zamenjavi oblasti pričakuje boljši odnos z novo vlado oz. boljši odnos vlade do glavnega mesta. Glede vračila denarja, ki ga je Ljubljana izgubila z zakonom o financiranju občin, pa Janković pravi, da bi se morala težava rešiti v začetku naslednjega leta.

Janković: V novo koalicijo sodi tudi DeSUS
Koalicijo pa morajo po njegovih besedah sestaviti sami, saj so za to kompetentni in odgovorni do države in volivcev. Glede nove koalicije župan meni, da vanjo sodi tudi DeSUS. Preden je izrekel podporo levemu trojčku, SD-ju, Zaresu in LDS-u, se je namreč pogovarjal tudi s predsednikom DeSUS-a Karlom Erjavcem. V oblikovanje koalicije pa se ne namerava vmešavati.

Kdo je plačal zabavo po volitvah?