Lisa Edelstein je zagrizena borka proti mučenju živali. Foto: PETA
Lisa Edelstein je zagrizena borka proti mučenju živali. Foto: PETA

44-letnica je za potrebe nove kampanje Eat Green to Go Green (Jejte zeleno, da bi bili zeleni) odvrgla oblačila, zagrizena vegetarijanka, ki mesnih izdelkov ne uživa že več kot 30 let, pa poziva ljudi, naj poskusijo biti vegetarijanci, čeprav le občasno: "Rada spodbujam ljudi, da vsaj enkrat tedensko jedo vegetarijansko, nato pa morda tudi dvakrat na teden."

Lisa v intervjuju za PETO dodaja, da je vegetarijanstvo nekaj dobrega, kar moramo storiti tako zase kot za okolje: "Dieta, polna sadja in zelenjave, ni le dobra za vaše zdravje, temveč tudi za ves svet. Mesna industrija je zelo strupena za okolje. Naj še omenim, da obstaja veliko krutih stvari, ki so jih storili živalim, in da je tudi gnoj zelo strupen."

Cuddyjeve ne bo niti v zadnjem delu
Nekdanje članice igralske zasedbe Zdravnikove vesti, ki je v seriji nastopala v vlogi direktorice Lise Cuddy, ne bomo videli niti v zadnjem delu serije. S to sezono se dr. House po osmih letih namreč poslavlja, zadnji del pa bodo v ZDA predvajali 21. maja. V seriji je iz Housovega življenja dokončno odkorakala po tem, ko se je z avtomobilom zaletel v njeno hišo, v resnici pa je šlo za to, da je igralka sklenila, da svoje pogodbe z mrežo Fox pač ne bo podaljšala.