Dekleta Medvedjeva so želela prepričati predvsem mlade moške. Foto: EPA
Dekleta Medvedjeva so želela prepričati predvsem mlade moške. Foto: EPA

Aktivistke spletne skupine "Medvedjev je naš predsednik", ki so se poimenovale Dekleta Medvedjeva, so se zbrale na trgu v središču Moskve, da bi pokazale svojo podporo predsedniku. Dekleta so mimoidoče na trgu v središču glavnega mesta vabila, naj v njihova vedra zlijejo pivo.

Več piva, kot so dobila, več oblek so odvrgla s sebe. Za tri litre piva so slekla kratke hlače, za šest litrov pa še majico. "Slačimo se zato, ker želimo z dogodkom pritegniti pozornost mladih moških," je povedala aktivistka Ana Sirotkina.

Dogodek je spremljala množica navdušenih fotografov, medtem ko mimoidoči akciji in predvsem predaji piva niso bili pretirano naklonjeni. "Lahko bi vsaj predvajale glasbo ali pa bi prišel Medvedjev in se sam slekel," je povedal eden izmed mimoidočih. Dekleta so na koncu pivo zlila v kanalizacijo in se oblekla v majice z napisom "Izberite pivo ali nas!".

Medvedjeva dekleta mnogi opisujejo kot odziv na skupino Putinovih privrženk z imenom Putinova vojska, ki so pred kratkim s spletnim posnetkom spodbudile mlade Rusinje, da so svojo naklonjenost premierju pokazale s seksi pranjem avtomobilov ruske proizvodnje pred moskovsko univerzo. Dekleta povezave z drugo skupino zanikajo in pravijo, da med njimi ni nikakršne tekmovalnosti.

V spodnjem videu si lahko ogledate Dekleta Medvedjeva in Putinovo vojsko.