Ob odpravi nekaterih omejitev so se organizatorji festivala Smile Nation podvizali in tako organizirali "največji pokoronski športno-zabavni dogodek", prvič od razglasitve epidemije covida-19 pa se bodo tako obiskovalci, kljub nekaterim omejitvam, lahko družili bolj sproščeno in v večjem številu.

Lanska izdaja festivala Smile je bila namreč zaradi pandemije covida-19 posebna – ljubljanski stadion Ilirija je tri večere zapored gostil po 500 obiskovalcev, zabavali pa so jih svetovni DJ-mojstri Fedde Le Grand, Pretty Pink in Maurice West.

Čez dan se bodo obiskovalci največjega najavljenega zabavnega dogodka v Evropski uniji lahko preizkusili v številnih zabavnih športnih dejavnostih – dnevni program se bo začel ob 16. uri, zvečer pa bodo lahko uživali ob energičnih ritmih svetovnih glasbenih zvezd. Letos bodo glasbeno spremljavo na festivalu, ki je že gostil Lil Jona, Red Fooja, Steva Aokija in Alana Walkerja, med drugim zagotovili Nervo, na prizorišču pa bodo obiskovalci lahko tudi kupili ter uživali pijačo in hrano, a se "pri šanku" ne bodo smeli zadrževati. Plačilo bo mogoče izključno s plačilno kartico.

Smile Nation Slovenia se bo začel 24. junija ob 15. uri, na ljubljanskem letnem telovadišču Ilirija, trajal bo dolgo v noč. Vsak udeleženec dogodka bo prejel tudi nahrbtnik presenečenja, ki bo vseboval tudi barve holi.

Organizatorji: Smejte se in uživajte v varni zabavi

Vstop na trenutno največji najavljeni zabavni dogodek v Evropski uniji ni starostno omejen, mogoč pa bo s fizično ali digitalno vstopnico in pod pogoji PCT. Tako bodo morali gostje pokazati negativen izvid PCR- ali hitrega testa, potrdilo o prebolelosti ali pa potrdilo o zaključenem cepljenju proti covidu-19. Organizatorji priporočajo, da se obiskovalci testirajo en dan pred dogodkom v svojem domačem kraju. Če te možnosti ni, bo v parku Tivoli postavljena tudi točka za testiranje pred dogodkom.

Na samem prizorišču bo treba spoštovati tudi predpisana higienska priporočila, kot je zagotavljanje zadostne medsebojne razdalje in razkuževanje rok. Gibanje bo vseeno prosto, maske pa bodo obvezne le v zaprtih prostorih in v primeru, ko ne bo mogoče zagotoviti zadostne razdalje. Organizatorji pozivajo, naj se obiskovalci družijo samo s svojo ožjo družbo, vsi pa naj skrbijo tako za svoje počutje in varnost kot tudi za varnost in počutje drugih. Predvsem opozarjajo na to, da je hidracija v poletnih mesecih ključna.

Festival bo tudi do okolja prijazen – odpadki se bodo ločevali in reciklirali, uporabljalo se bo ekobarve holi, ognjemeta ali uporabe slamic pa ne bo.