Nastop bo
Nastop bo "zatresel Zemljo". Foto: EPA

Pred kratkim je kitarist skupine Slayer Kerry King, ki domnevno s pevcem in basistom Tomom Arayo ni govoril že od zadnjega koncerta zasedbe novembra 2019, dejal, da je skoraj prepričan, da ni možnosti za ponovno združitev in novo turnejo. Po njegovo je vseeno obstajal scenarij, v katerem bi skupaj s pevcem, bobnarjem Paulom Bostaphom in kitaristom Garyjem Holtom odigrali koncert, a je poudaril, da se sam osredotoča na začetek samostojne kariere.

Zato je oboževalce še toliko bolj presenetila novica, da se štiri leta po poslovilni turneji štirje člani skupaj jeseni vračajo na koncertne odre – metalske legende bodo septembra nastopile tudi na festivalu Riot Fest v Chicagu in Louder Than Life v Louisvillu.

Bil sem na njihovem zadnjem nastopu leta 2019 in od takrat si prizadevam, da bi jih vrnili na oder festivala," je v izjavi dejal Danny Wimmer, organizator dogodka Louder Than Life, ki letos praznuje še 10. izvedbo, in napovedal nastop, ki bo "zatresel Zemljo", poroča Rolling Stone.

"Slayer pomeni veliko našim oboževalcem, oni veliko pomenijo nam. Minilo bo pet let, odkar jih nismo videli," je dejal King v izjavi po objavi datumov koncertov. "Nič se ne more primerjati z 90 minutami, ko igramo v živo na odru in si z oboževalci delimo intenzivno energijo. Če sem iskren, smo to pogrešali," je še poudaril Araya.

Slayer je tako prva skupina, napovedana za Riot Fest, preostala imena bodo naznanili pozneje. Louder Than Life je sicer razkril celotno postavo za leto 2024, ki vključuje tudi Judas Priest, Slipknot, Offspring, Korn, Mötley Crüe, Anthrax in Evanescence.