Hiša Franko se ponaša z dvema Michelinovima zvezdicama, ki ju je kobariška kulinarična institucija prejela že takoj prvo leto vodnika pri nas. Foto: Nino Verdnik
Hiša Franko se ponaša z dvema Michelinovima zvezdicama, ki ju je kobariška kulinarična institucija prejela že takoj prvo leto vodnika pri nas. Foto: Nino Verdnik

Letovišče, za katerim stoji srbski kralj sladkorja, poslovnež Miodrag Kostić, je ena od največjih naložb v hrvaški hotelirski industriji.

"Če podpišemo pogodbo, kar je 95-odstotno, bomo restavracijo odprli do junija 2023," je za Glas Istre potrdila Ana Roš, ki velja za eno od največjih kuharskih mojstric na svetu.

Kuharski pristop v savudrijskem letovišču bo sproščen, kuhanje pa bo temeljilo na istrskih sestavinah. "To bo drugačna zgodba, drugačen pogled na gastronomijo, sproščena restavracija za dopustnike. Tu ne bo menijev s 23 hodi, ampak z dvema ali tremi jedmi. Še vedno bo šlo za vrhunsko in resno hrano v bolj sproščeni izdaji," je dodala.

Restavracijo bodo odprli na 105 metrov dolgem "infinity" bazenu letovišča, ki bi drugi najdaljši neskončni bazen na svetu, ponujal pa bo razgled na Piran, Trst in Dolomite. Samo letovišče bo sestavljalo 55 luksuznih vil, 179 apartmajev in 18 stanovanj.

Ana Roš v Sloveniji vodi Hišo Franko v Kobaridu, ki se ponaša z dvema Michelinovima zvezdicama in je uvrščena na 21. mesto najboljših restavracij sveta na lestvici 50 Best Restaurants. Leta 2017 je bila v sklopu istega izbora razglašena za najboljšo kuharsko mojstrico na svetu.