ljubezen je zelo nepredvidljiva, nikoli ne vemo, kdaj nas bo doletela. Foto: EPA
ljubezen je zelo nepredvidljiva, nikoli ne vemo, kdaj nas bo doletela. Foto: EPA
Pri trenutni privlačnosti obstaja teorija, da simpatije, ki si jih ustvarimo, ko občutimo seksualno privlačnost za seboj pustijo dolgotrajen občutek, tako da se lahko pojavijo spet pozneje. Foto: EPA

Na to vpliva več faktorjev oziroma povezovanj z osebami glede na določene fizične ali psihične lastnosti, kot tudi vplivi in spomini iz otroštva.

Pri trenutni privlačnosti obstaja teorija, da simpatije, ki si jih ustvarimo, ko občutimo seksualno privlačnost, za seboj pustijo dolgotrajen občutek, tako da se lahko pojavijo spet kasneje. Če vas privlačijo lepi moški z npr. temnimi črnimi lasmi in plavimi očmi ali pa tip moškega ala Johny Depp, je to morda povezano s prejšnjimi ljubeznimi oziroma simpatijami.

Naključne, ne bi rekli
Prav tako nas privlačijo ljudje z enakim družinskim izvorom oziroma izobrazbo. Kot da nam notranji glas daje vedeti, da v sobi polnih žensk izberemo tisto, ki nam je najbolj podobna.

Nasprotno privlačnost oziroma privlačnost do osebe, ki je od nas različna, razumemo kot, da želimo in poskušamo nadomestiti nekaj kar nam manjka. Če smo bolj zadržane osebe, nas privlači ženska oziroma moški, ki se želi stalno zabavati.

Krivi so feromoni
Pri privlačnosti zaradi vonja ne moremo govoriti, da nas privlači nekdo, ki se je lepo nadišavil, pač pa na to vplivajo feromoni, ki jih izloča človeško telo. Ti signalizirajo naš reproduktivni potencial. Tako vas lahko s povsem nerazumljivega razloga privlači oseba nasprotnega spola.

Nenadna privlačnost se zgodi, ko vas kar naenkrat začne privlačiti oseba, ki jo lahko poznate že vrsto let, pa prej tega niste občutili. To se ne dogaja zato, ker ste vi spremenili merila, ampak zato, ker je oseba enostavno postala vaš tip človeka. Mogoče je nenadoma odrasla, morda se ji je nekaj spremenilo v življenju, kar lahko v vas prebudi nekaj novega, zato želite s to osebo narediti korak naprej v življenju.

Vedno hočemo imeti vse pod nadzorom
Tisto, kar ženske in moški pogosto želijo, so stvari, ki jih ne morejo nadzorovati. Kakršnokoli razmerje z osebo nasprotnega spola narekuje kaj bomo pri ljubimcu iskali. Če je bil na primer oče skrben in pozoren, bodo enake stvari ženske iskale tudi pri svojem moškem. Slaba stran tega je, da v primeru, da je oče hladen in odtujen, bodo ženske podobne napake skušale odpraviti pri svojem ljubimcu in ga spremeniti. Po določenem času mnogo žensk po nagovarjanju prijateljic ali lastni odločitvi zapusti take moške.