Foto: EPA
Foto: EPA

"Njeno veličanstvo kraljica bo podelila čast viteštva stotniku, siru Thomasu Mooru," so sporočili iz Buckinghamske palače.

Slovesnost bo na gradu Windsor zunaj Londona, kjer zaradi pandemije covida-19 od aprila dalje živi 94-letna kraljica.

"Nikoli si nisem mogel predstavljati, da se mi bo to zgodilo," je Moore sporočil v odzivu na Twitterju. "To je ogromna čast in zelo se veselim srečanja z njenim veličanstvom kraljico," je dodal. "To bo zame najbolj posebni dan," je še dejal.

Sorodna novica 99-letnik, ki je zbral milijone za zdravstvo, postal Guinnessov rekorder

Zaslovel med epidemijo

Več sto tisoč ljudi je prispevalo v Moorov sklad JustGiving za britansko zdravstveno službo (NHS), potem ko je Moore v več dneh stokrat prehodil svoj vrt, pri tem pa se je opiral na hoduljo.

Veteran je postal narodni junak, ko se je odločil s svojo hojico prehoditi 100 dolžin svojega 25-metrskega dvorišča še pred dopolnjenim 100. rojstnim dnem, sočasno pa je s tem zbiral denar. Ker je zastavljeni cilj, 1000 funtov in 100 dolžin, dosegel v zelo kratkem času, je denar zbiral še naprej – pa tudi hodil.

Prav tako se je aprila uvrstil na vrh britanske lestvice singlov, ko je z Michaelom Ballom zapel različico legendarne pesmi You'll Never Walk Alone.