Selesova in Golisano sta par že pet let, že od začetka zveze pa zatrjujeta, da ju razlika v letih ne moti. Foto: EPA
Selesova in Golisano sta par že pet let, že od začetka zveze pa zatrjujeta, da ju razlika v letih ne moti. Foto: EPA
Monika Seleš, Monica Seles
Na bleščečo kariero Selesove je usodno vplival napad leta 1993. Foto: EPA

Golisano je gostoval na nekem predavanju v New Yorku, ko se mu je med pogovorom zareklo in je Monico imenoval "moja zaročenka", ter tako nehote razkril, da s 40-letnico, s katero se sestajata od leta 2009, načrtujeta sprehod pred oltar.

Ameriški mediji so nemudoma pograbili zgodbo - Selesova je od leta 1994 ameriška državljanka - in Golisanu ni preostalo drugega, kot da zaroko oznani tudi uradno.

To bo zanjo prvi zakon, zanj pa četrti, ima pa tudi že dva otroka. Golisano, nekoč lastnik hokejskega moštva Buffalo Sabres, se je zaradi Selesove preselil iz New Yorka na Florido, kjer nekdanja teniška zvezdnica živi, njegovo bogastvo pa ocenjujejo na dve milijardi dolarjev.

Napad usoden za njeno kariero
Selesova je bila na začetku 90. let najbolj vroče ime v svetu tenisa. Še kot najstnica je osvojila osem turnirjev za grand slam. Po dveh uvodnih sezonah (1989 in 1990) je v letih 1991, 1992 in do začetka leta 1993 vladala v ženskem tenisu, saj je nastopila na 34 turnirjih in se kar 33-krat uvrstila v finale ter dobila 22 turnirjev.

Njena vladavina pa se je tragično končala aprila leta 1993, ko je igrala na turnirju v Hamburgu. 30. aprila je v četrtfinalu vodila proti Magdaleni Malejevi, ko je 19-letnica med menjavo strani na igrišču nenadoma v hrbtu začutila bolečino - neuravnovešeni napadalec Günther Parche je v njen hrbet zasadil nož. Bil je strasten navijač Nemke Steffi Graf in ni mogel prenesti tega, da je bila mlada Jugoslovanka boljša.

Denarja ji ne manjka
Selesova po napadu dve leti ni več stopila na teniška igrišča, preselila se je v ZDA in postala Monica Seles. Telesne rane so se pozdravile, vendar se ni nikoli več približala dominantni formi z začetka kariere. Leta 1996 je v Melbournu osvojila še svoj zadnji turnir za grand slam, svoj zadnji profesionalni dvoboj je odigrala v letu 2003, dve leti pozneje pa je odigrala še dva ekshibicijska dvoboja proti Martini Navratilovi.

Denarja ji tudi po končani karieri ne primanjkuje - samo s turnirskimi nagradi je zaslužila skoraj 15 milijonov dolarjev. Je tudi partnerica v verigi športnih restavracij All Star Cafe, izdala je knjigo Od strahu do zmage. V zadnjih letih je izgubila precej kilogramov, nastopila je tudi kot fotomodel v prestižnih revijah Vogue in Elle ter v resničnostnem šovu Dancing with the Stars.