Keučeva je v Hyde parku srečala še enega domačega pevca, ki se te dni mudi na Otoku, Omarja Naberja. Tam si je omislila tudi novo pričesko, za katero je morala na stolu 'trpeti' kar pet ur. Foto: Facebook
Keučeva je v Hyde parku srečala še enega domačega pevca, ki se te dni mudi na Otoku, Omarja Naberja. Tam si je omislila tudi novo pričesko, za katero je morala na stolu 'trpeti' kar pet ur. Foto: Facebook
Maja Keuc
Keučeva se zdaj vrača v snemalni studio. Foto: MMC RTV SLO
Sprejem Maje Keuc na letališču Jožeta Pučnika
Za Majo je predvsem izjemno glasbeno doživetje. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer

"Neverjetno, ravno v tistem času smo bili v Camden Townu, kjer je živela, in se pogovarjali o njej, kako je nihče ne vzame v roke in jo ima 24 ur pod nadzorom, saj je takega talenta zares škoda. Nato pa kar naenkrat izvemo tragično novico. Bila sem šokirana, kar na jok mi je šlo," je dejala Keučeva, sicer njena velika oboževalka. Za MMC je povedala, da je v Winehousovi videla pevko, ki je imela moč, da marsikaj spremeni na glasbenem prizorišču, ter da je odšla mnogo prehitro. "Zame je bila zmeraj odlična, v glasbi je vedela, kaj hoče, in ne glede na življenjski stil je nikoli nisem nehala ceniti," je še dodala.

Keučeva je v London odpotovala s prijateljico, predvsem zato, ker si je želela prvič v živo slišati pravi črnski gospel. "Imeli sva priložnosti prisostvovati na njihovih vajah, spoznala sem kar nekaj priznanih glasbenikov, med drugimi tudi kitarista Amy Winehouse, pevko skupine Basement Jaxx, ki je vodila 'open mic' v znanem Troy baru, v katerem sem nastopala tudi jaz. Prav v tem lokalu je začela svojo kariero pevka Jessie J," se je pohvalila Keučeva.

Skupaj s prijateljico sta obiskali veliko klubov, koncertov, šli sta na glasbene akademije in se pozanimali, kaj vse je potrebno, da prideš zraven. "Ogledala sem si muzikal Thriller Michaela Jacksona in moram priznati, da sem bila prav šokirana. Toliko dobrih pevcev in plesalcev na kupu. Še posej me je impresioniral glavni vokalist Alex, ki je imel, če si zaprl oči, neizmerno podobno barvo in način petja kot kralj popa. Ne morem verjeti, koliko odličnih vokalistov je na tem svetu in sploh niso poznani," je delila svoje vtise pevka za MMC.

Maja je svojo evrovizijsko misijo uspešno končala letos. V Azerbajdžanu, kjer bo potekala Evrovizija 2012, pa jo lahko naslediš prav ti!

Več informacij o sami oddaji in prijavnico najdete na
spletni strani Misija Evrovizija!

- Prijavnica na misijo

- Odgovori na pogosta vprašanja

- Misija Evrovizija na Facebooku

- Misija Evrovizija na Twitterju

Otok je pevko prevzel
Mlada pevka, ki je Slovenijo letos predstavljala na Evroviziji, si bo obisk Londona najbolje zapomnila po vseh glasbenih dogodkih. "Po tem, da sva s prijateljico šli na koncert v O2 areno, misleč, da bova slišali gospel črnsko glasbo, končali pa sva na največjem verskem gibanju Hillsong, kjer se je zbrala 25.000-glava množica vernikov z vsega sveta, ki so prišli poslušat najbolj znane govornike na svetu. No, vsekakor je bila izkušnja precej nenavadna in vsekakor nepozabna," se je spominjala Keučeva. Potovanja pa si bo zapomnila tudi po vseh vožnjah iz enega predela v drugega in po precej lažji denarnici, ko sta s prijateljico obiskali Oxford Street, in predvsem po tem, kako se ljudje tam spodbujajo ter uživajo v dobri glasbi.