Na Trgu Leona Štuklja se je zbrala 12.000- glava množica, v celem mestu pa je bilo več kot 15.000 ljudi. Foto: MP Produkcija
Na Trgu Leona Štuklja se je zbrala 12.000- glava množica, v celem mestu pa je bilo več kot 15.000 ljudi. Foto: MP Produkcija
V Novi Gorici tudi tokrat ni bilo ognjemeta, saj je sredstva mestna občina raje darovala pomoči potrebnim. Zato pa so si več kot polurni ognjemet privoščili v sosednji Gorici na italijanski strani, ki pa je bil seveda viden tudi na slovenski strani. Foto: Ervin Čurlič
Najmnožičnejše silvestrovanje je potekalo v Ljubljani. Foto: Ergo Zjeci
Silvestrovanje v Mariboru. Foto: MP Produkcija

Eno najbolje obiskanih silvestrovanj na prostem je bilo tisto v Ljubljani, kjer je novemu letu nazdravilo več deset tisoč ljudi.

V prestolnici so silvestrovali na štirih trgih. Najprej so skok v novo leto praznovali najmlajši, na Kongresnem trgu so se jim pridružili pravljični junaki, obiskal pa jih je tudi Dedek Mraz.

Zvečer so na račun prišli starejši. Na Kongresnem trgu so nastopale glasbene skupine Muff, Tabu in Učiteljice. Ljubitelji slovenske popularne in narodno-zabavne glasbe so silvestrovali na Pogačarjevem trgu, kjer so nastopali Ansambel Petan in Face. Na Trgu francoske revolucije pa so na svoj račun prišli ljubitelji alternativne in rockovske glasbe. V novo leto so obiskovalce tam pospremili Koala Voice, N'toko, Klemen Klemen in 8 Bomb.

Prizorišče na Mestnem trgu je bilo tradicionalno namenjeno ljubiteljem popevk, ki jih izbrani izvajalci prepevajo vsako leto. Tokrat so nastopali Manca Izmajlova, Samuel Lucas in skupina HELP! - A Beatles Tribute.

Petminutni ognjemet, ki so ga sprožili z Ljubljanskega gradu, je bil v beli in zeleni barvi, saj je mesto vstopilo v leto Zelene prestolnice.

Temperature so se po nižinah namreč gibale od minus pet do minus deset stopinj Celzija. Na Kredarici se je prvič zgodilo, da na božič ni bilo snežne odeje, brez snega pa so ostali še na nocojšnje silvestrovo. V decembru imajo tam tudi rekordno visoko povprečno temperaturo zraka, ki je pol stopinje nad ničlo.

Na Trgu Leona Štuklja 12.000 ljudi
Največje silvestrovanje na prostem v Mariboru je potekalo na Trgu Leona Štuklja. Za zabavo navzočih, ki jih je bilo po navedbi mariborske mestne občine 12.000, sta skrbeli skupini Karneval band in Kingstoni. Na vseh drugih mariborskih trgih pa je bilo še 3.000 ljudi.

Silvestrovanja so organizirali tudi na Pohorju in pod njim. V Termah Maribor pa so pripravili nočno kopanje.

V Celju so na Krekovem trgu s silvestrovanjem na prostem tudi uradno sklenili decembrski prireditveni program. Za dobro počutje je poskrbel Rok Ferengja s svojim Rok 'n' bandom. Po podatkih zavoda Celeia je bilo prisotnih več kot 4.500 ljudi.

V Velenju so silvestrovali na Titovem trgu ob glasbi Čukov.

Na Trgu zmage v Murski Soboti so se zabavali na prostem z glasbeno skupino Rock Partyzani.

Na Ptuju sta množico zabavali glasbeni skupini Nude in Štajerski fakini.

Kranjčane je na Glavnem trgu v novo leto popeljala Nuša Derenda.

V Tržiču sta nastopala skupina TMS CREW iz Tržiča in ansambel Vagabundi.

Zvečer so oder na Jezerski promenadi na Bledu zasedli Beneški fantje, nato pa skupina Arrow.

V Kamniku so silvestrovali na Glavnem trgu, kjer so navzoče zabavali Domačini. V Novem mestu so zbrane zabavali DJ long, Jardier in Big Foot Mama.

V Novi Gorici na Kidričevi ulici so nastopali Kalamari, Ne me jugat in Rudi Bučar, na ploščadi pred novogoriško mestno hišo pa Klub miks & Eva (iz) raja. V Kopru v Taverni so zbrane zabavali Primorski fantje. V Piranu je silvestrovanje na Tartinijevem trgu potekalo v spremstvu glasbenih skupin Teddy Bears, Best Company Band in Secret Disco.

V Bovcu je na Bovškem trgu zbrane v novo leto pospremila Katarina mala.

Kako so se mesta pripravljala na vstop v novo leto si lahko pogledate v spodnjih videih.

Utrip silvestrske noči

Priprave na silvestrovanje

Slovo od leta 2015 v Ljubljani

Maribor v pričakovanju novega leta

Priprave na najdaljšo noč v letu na Obali