Maja bo v sobotnem finalu nastopila pod zaporedno številko 20. Na svojem profilu na Facebooku se je Evropi že zahvalila za vse glasove, ki so jo popeljali v finale. Foto: PR Maje Keuc
Maja bo v sobotnem finalu nastopila pod zaporedno številko 20. Na svojem profilu na Facebooku se je Evropi že zahvalila za vse glasove, ki so jo popeljali v finale. Foto: PR Maje Keuc

Rok Žlindra je za MMC povedal, da Evrovizije sicer ni tako pozorno spremljal, ga je pa zanimal Majin nastop in si ga je tudi ogledal. "Zelo sem bil vesel, ker je prišla v finale. To je velik uspeh tako zanjo kot za vso Slovenijo." Za finale še ni prepričan, ali si ga bo uspel ogledati, saj imajo v soboto z ansamblom nastop.

Evrovizijska vročica je zajela tudi pravosodnega ministra Aleša Zalarja, očeta Majinega fanta Anžeta. Dogajanje na düsseldorfskem odru je spremljal prek Twitterja. Pred njenim nastopom je zapisal: "Upam, da bo Maji Keuc nocoj uspelo. To bi bil velik uspeh. Zasluži si ga." Ko je postalo jasno, da bo Maja Keuc pela tudi v finalu, pa je tvital: "YES!!! Tole je bilo pa za infarkt. Čestitke, Maja!"

Tudi operna pevka Alenka Gotar, ki je s pesmijo Cvet z juga leta 2007 prišla v evrovizijski finale, je nad Majinim uspehom navdušena. Kot pravi, je Keučevi že pred Emo povedala, da navija zanjo, "po Emi pa ni bilo dneva, ko ne bi bila prepričana, da bomo šli v finale".

"Vesela sem, ponosna in navdušena, nastop je bil odličen. Govorila sem že z nekaterimi člani slovenske ekipe in obljubili so mi, da bodo ponovili odličen nastop in da se bomo uvrstili med 'top 5' v finalu," je dodala Gotarjeva.

Tomaž Mihelič, ki je s Sestrami leta 2002 predstavljal Slovenijo s pesmijo Samo ljubezen, je na svojem profilu na Facebooku pod imenom Marlenna Sestra vzhičeno zapisal: "TOOOOOOOOOOP TOOOOOOOOOOOOO MAJAAAA ZMAGAAAAAAAAAA TOP 10 ZIHER!!!!!!! ZAPRLA SI VSE GOBCEEEEEEEEEE JEEEEEE KISSSSSSS" Srečko Blas, javnosti bolj znan kot Daphne iz Sester, je prav tako proslavljal na Facebooku: "No, pa smo spet v finalu ESC!!! Bravo MaJa!!!!!"

Tudi Nuša Derenda, ki je Slovenijo zastopala leto pred Sestrami s pesmijo Ne, ni res, na Facebooku ni mogla skriti navdušenja. "YYYYYYYYEEEEEEESSSSSSSS!!!!!! SLOVENIJA!!!! TO MAJA!!!!! BRAVO VSEM!!!!"

Omar Naber, slovenski predstavnik iz leta 2005, se je na Facebooku veselil: "Maja gre daljeeeeee!!!!:):)"

Facebook profil Maje Keuc se kar šibi od čestitk in pohval. Takoj po uvrstitvi v finale je lepa Štajerka na njem objavila: "Jaz sem ful, ful, ful, ful srečna, da smo se uvrstili v finale. Ne morem verjeti, da nam je to po tolikem času spet uspelo in zdaj samo še s polnim, polnim zagonom naprej. V soboto nastopamo 20. Hvaaaaaaaaaaala vsem." Pred kratkim pa je oboževalcem na priljubljenem družabnem omrežju namenila še videopozdrav.