Baldwin zavrača očitke, da ne sodeluje v preiskavi. Foto: AP
Baldwin zavrača očitke, da ne sodeluje v preiskavi. Foto: AP

Policisti iz Santa Feja so potrdili, da je Baldwin v bližini svojega doma v New Yorku oblastem predal svoj prenosni telefon, poroča BBC. Z njega bodo skušali dobiti kakšne pomembne informacije, zato bodo pregledali Baldwinova SMS-sporočila in glasovno pošto.

Policija je pred dnevi igralca obtožila, da ne želi sodelovati v preiskavi okoliščin tragedije, kar je Baldwin označil za laž. Zdaj je njegov odvetnik Aaron Dyer izjavil, da je Baldwin telefon policistom predal prostovoljno. "A primer se ne bi smel vrteti okoli njegovega telefona. V njegovem telefonu ne bodo našli odgovorov. Alec ni naredil ničesar narobe," je dodal.

V nalogu za preiskavo so preiskovalci zapisali, da iščejo morebitna sporočila, fotografije, videoposnetke ali klice v zvezi s snemanjem filma Rust.

Scenarij ni predvideval streljanja

Spomnimo, oktobra je bila med vajo za prizor filma Rust v Novi Mehiki usodno poškodovana direktorica fotografije Halyna Hutchins. Nadzornica za izvedbo scenarija filma Mamie Mitchell, ki je proti igralcu Alecu Baldwinu in producentom sprožila tožbo, trdi, da scenarij sploh ni predvideval streljanja in da je Baldwin "igral rusko ruleto", saj ni preveril, ali je pištola dejansko brez nabojev, tega pa pred njim ni naredila niti ekipa, ki je bila na snemanju pristojna za to.

Baldwin je v prvem intervjuju po tragičnem dogodku za ameriško televizijo ABC povedal, da na sprožilec ni pritisnil: "Pištola ni bila sprožena, nisem pritisnil na sprožilec. Nikoli ne bi v nekoga nameril s pištolo in pritisnil na sprožilec. Nikoli!" Na vprašanje, kako se je prava krogla znašla na snemanju, pa je odgovoril: "Ne vem. Nekdo je v pištolo dal pravo kroglo, kroglo, ki sploh ne bi smela biti na posesti."

Kazensko so bili ovadeni prav vsi, ki so sodelovali na snemanju. Zaradi usodnega incidenta pa sta bili podani dve tožbi.