Alec Baldwin leta 2013. Foto: Reuters
Alec Baldwin leta 2013. Foto: Reuters

"Vsak filmski oz. televizijski set, ki uporablja pištole, lažne ali druge, bi moral imeti policista, ki bi ga najela produkcija, da bi nadziral, ali je orožje varno," je tvitnil Baldwin.

Igralec je med snemanjem filma Rja v ameriški zvezni državi Nova Mehika 21. oktobra s pištolo rekvizitom ubil direktorico fotografije Halyno Hutchins in ranil režiserja Joela Souzo.

Šerifov urad okrožja Santa Fe navaja, da je Baldwin med vajo s pištolo po nesreči ustrelil in ubil Halyno Hutchins, potem ko so mu povedali, da je pištola "hladna" oziroma varna za uporabo.

Pristojni skušajo ugotoviti, kako se je lahko v pištoli znašel pravi naboj. Odvetniki odgovorne osebe za nadzor orožja pri snemanju filma Rja so sporočili, da je bila ta oseba prepričana, da so bili v pištoli lažni naboji, s katerimi ni mogoče streljati.

Hollywood je po tragediji začel obravnavati možne ukrepe, da bi preprečili podobne dogodke v prihodnosti. Nekateri kritiki so predlagali popolno prepoved uporabe avtentičnega strelnega orožja na snemanjih. Igralec Dwayne Johnson je sporočil, da bodo pri snemanju njegovih filmov uporabljali samo pištole igrače.