V seriji bodo o Taylor spregovorili tudi drugi. Foto: AP
V seriji bodo o Taylor spregovorili tudi drugi. Foto: AP

Po naročilu BBC-ja nastaja tridelna serija Elizabeth Taylor: Rebel Superstar. O filmski legendi bodo spregovorili njeni družinski člani, prijatelji in sodelavci, med drugim tudi igralki Joan Collins in Margaret O'Brien ter ameriški imunolog Anthony Fauci, s katerim je Taylor sodelovala kot aktivistka v boju z aidsom.

Sorodna novica Umrla je Elizabeth Taylor

V serijo bo vključena tudi Kim Kardashian, ki je z igralko opravila zadnji intervju pred njeno smrtjo leta 2011. Zvezdnica resničnostnih šovov, ki je Taylor opisala kot borko in "dokaz, da se človek lahko razvija in spreminja ter ima v življenju različna poglavja", bo sicer prevzela tudi vlogo producentke dokumentarca.

Elizabeth Taylor se je rodila leta 1932 v Londonu, na filmskem platnu pa je zaslovela že kot otrok. V karieri je igrala v več kot 50 filmih, oskarja pa je dobila za glavni vlogi v filmih Butterfield 8 in Kdo se boji Virginije Woolf?. Znani sta tudi njeni vlogi v Mački na vroči pločevinasti strehi s Paulom Newmanom in Kleopatri z Richardom Burtonom, s katerim je bila tudi poročena. Do oltarja se je sicer sprehodila kar osemkrat.

Za svoje delo na humanitarnem področju je leta 1993 dobila oskarja.