Madžarska predstavnica Kati Wolf je bila letos le ena izmed tistih, ki so se odločile za kratke oblekice. Foto: EPA
Madžarska predstavnica Kati Wolf je bila letos le ena izmed tistih, ki so se odločile za kratke oblekice. Foto: EPA
Maja Keuc
Maja Keuc se je odločila za visoke škornje. Foto: EPA

Moški del občinstva je letos najbolj navdušilo to, da se je večina pevk odločila za kratke obleke, ki so razkrile njihove noge. Temperaturo sta najbolj dvigovali slovaški dvojčici, nogam hrvaške predstavnice kar ni bilo konca, gola koža je kukala tudi izpod oblek poljske, norveške, madžarske, azerbajdžanske, švicarske, izraelske ter beloruske predstavnice, med robom oblekice in visokih škornjev Maje Keuc pa je bilo le nekaj centimetrov.

Pri moških izvajalcih je prevladovala črnina, za katero sta se odločili tudi avstrijska in nemška predstavnica, prav nasprotno pa je evrovizijski oder zaživel v pisanih barvah ob nastopu estonske, srbske in španske predstavnice. Za pridih temačnosti sta poskrbeli Turčija in Gruzija, "cirkusu" pa sta se letos morda približali samo Portugalska in Moldavija, čeprav se je na odru močno bleščalo tudi ob nastopu irskih predstavnikov, ki sta si prislužila tudi naziv "najvišja pričeska tekmovanja".

Pa kaj bi dolgovezili, naj svoje pove 43 slik iz spodnje fotogalerije, na katerih je zbranih prav vseh 43 predstavnikov letošnje Evrovizije. Tako lahko sami presodite, kdo je s svojo "opravo" zadel v polno in kdo je "usekal mimo".