Kanye s svojo modno znamko Yeezy redno poskrbi za kar nekaj razburjenja in ogorčenja, bodisi zaradi dizajna bodisi zaradi cen. Foto: AP
Kanye s svojo modno znamko Yeezy redno poskrbi za kar nekaj razburjenja in ogorčenja, bodisi zaradi dizajna bodisi zaradi cen. Foto: AP

45-letni raper in podjetnik z umetniškim imenom "Ye" je ob tem v pogovoru za televizijo Fox pojasnil, da je njegova "roba" dejansko stlačena v gradbene vreče, pri tem pa samega sebe označil za "inovatorja".

“Ne nameravam sedeti tu in se opravičevati za svoje ideje. Točno to skušajo početi mediji: da bi se opravičili za vsakršno idejo, ki ne sodi v miselne okvire, ki nam jih želijo vsiliti oni. To ni šala, to ni igra, to ni zgolj neko zvezdniško sodelovanje – to je moje življenje," je nadaljeval dobitnik 21 grammyjev.

Ob tem je dejal, da si prizadeva "spremeniti modo": “Borim se za položaj, da bi ljudem prinesel najboljši dizajn.”

Novica o kolekciji Yeezy v vrečah za smeti je pritegnila pozornost medijev ta teden, potem ko je ena od Gapovih strank na Twitterju objavila fotografijo orjaških vreč za smeti sredi ene od Gapovih prodajaln.

"Tako prodajajo Yeezy GAP. Direktor prodaje je dejal, da se je Ye razburil, ko je videl kose na obešalnikih, češ da jih je načrtno hotel v vrečah. Prav tako ti ne bodo pomagali poiskati tvoje številke, preprosto moraš prekopati celo vrečo," je zapisala uporabnica little miss.

Brezdomci kot navdih?

Raper je v petek na svojem zapisu na Instagramu označil brezdomce za svoj navdih, s čimer je pritegnil kopico kritik "vrečastih" aranžmajev svoje kolekcije pri Gapu.

“Kanyejev fetiš z brezdomci kot "modnimi muzami" je vse, kar je narobe z milijarderji," je zapisal eden od uporabnikov Twitterja. “Ne vidijo več stisk ljudi, ne vidijo ljudi, ki trpijo, vse, kar vidijo, je priložnost, da bi bili drzni in se pri tem finančno okoristili.”

Spet drugi pa je dodal: “Zakaj so bogati obsedeni s tem, da bi bili videti revni? Neznansko radi se pretvarjajo, da so nekaj, kar niso.”

Kanyejeva zadnja kolekcija je sicer prejela tudi kar nekaj zvezdniške podpore, med drugim od njegove nekdanje žene Kim Kardashian ter Lise Rinne in njene hčerke Amelie Gray Hamlin.

Kim je na svojem Instagramu tako objavila fotografijo sebe in hčerke North, ki jo ima s Kanyejem, s katerim je sicer v ločitvenem postopku. Obe nosita nov model Yeezyjevih sončnih očal.

Kanye sicer s svojo modno znamko Yeezy redno poskrbi za kar nekaj razburjenja in ogorčenja, bodisi zaradi dizajna bodisi zaradi cen.

Lani je za svoj prototip športnih copat Nike Air Yeezy 1 na zasebni dražbi iztržil kar 1,8 milijona dolarjev, kar je rekord za kak športni copat in celo več od superg Michaela Jordana, ki so bili prodani za 1,47 milijona.

Leta 2020 pa se je na Yeezy usul plaz kritik. potem ko so razkrili dva nova para športnih copat, pri čemer so ene poimenovali "Israfil", druge pa "Asriel". V muslimanski veri sta to imeni islamskih angelov. Številni so potezo označili za bogokletno in nespoštljivo, po spletu pa je zaokrožila tudi peticija, ki je pozivala k bojkotu čevljev.