Trevor Noah na podelitvi nagrad Emmy septembra letos. Foto: AP
Trevor Noah na podelitvi nagrad Emmy septembra letos. Foto: AP

Noah je svoj odhod napovedal v četrtkovi oddaji. "Skupaj smo se smejali, skupaj smo jokali. Po sedmih letih se mi zdi, da je napočil čas," je dejal ob koncu oddaje in občinstvu namignil, da je v dveh letih covidnega zaprtja prišel do spoznanja, da bi se rad znova ukvarjal s stand-up komedijo.

Ni še znano, kdaj se bo Noah dokončno poslovil, niti kdo ga bo nasledil pri vodenju The Daily Show.

The Daily Show ima številne gledalce po svetu. Diplomatka Lesoto si je oddajo ogledala med čakanjem na zasedanje Generalne skupščine Združenih narodov.  Foto: Reuters
The Daily Show ima številne gledalce po svetu. Diplomatka Lesoto si je oddajo ogledala med čakanjem na zasedanje Generalne skupščine Združenih narodov. Foto: Reuters

Dotlej neznani Noah je leta 2015 prevzel vodenje enega najstarejših in najuspešnejših satiričnih televizijskih oddaj v ZDA. Upravičil je visoka pričakovanja po zamenjavi velikana ameriške satire Stewarta in razvil svoj slog.

38-letnik je satirični The Daily Show vodil v hvaležnem obdobju predsednikovanja Donalda Trumpa in nato v občutljivih trenutkih pandemije covida-19, gibanj Življenja temnopoltih štejejo in napada na Kapitol.

Tabloidni mediji so se v zadnjih dneh razpisali, da naj bi se Noah videval z glasbeno zvezdnico Duo Lipo.