"Imela sva covidno poroko. S tem mislim, da naju je notar poročil prek Zooma, midva pa sva bila doma, z mojima dvema otrokoma in njenim bratom," je povedal z oskarjem nagrajeni režiser in igralec v oddaji Late Night with Seth Meyers mesec dni po poroki, ko so ljudje začeli opažati poročna prstana na njunih prstancih.

To je še tretji propadli zakon za Penna, ki je bil pred tem 14 let poročen z igralko Robin Wright, od katere se je po treh poskusih (dvakrat je on vložil zahtevo za ločitev, nazaduje pa ona) ločil leta 2010, še prej pa je bil štiri leta v burnem zakonu z Madonno, od katere se je ločil leta 1989.

Leila, sicer hčerka igralcev Vincenta d'Onofria in Grete Scacchi, je pri 29 letih leto dni mlajša od Pennove hčerke Dylan in dve leti starejša od njegovega sina Hopperja. Oba otroka sta se Pennu rodila v zakonu z Robin Wright.

Penn je večji del avgusta in septembra v tujini promoviral svoj zadnji film, Flag Day, v katerem je zaigral ob boku svoje hčerke Dylan Penn (na desni) in Katheryn Winnick, ki se je spomnimo iz Vikingov (levo). Foto: AP
Penn je večji del avgusta in septembra v tujini promoviral svoj zadnji film, Flag Day, v katerem je zaigral ob boku svoje hčerke Dylan Penn (na desni) in Katheryn Winnick, ki se je spomnimo iz Vikingov (levo). Foto: AP

Vzponi in padci

Razlogi za razpad zakona niso znani, je pa Penn večji del avgusta in septembra preživel v tujini, med drugim na filmskem festivalu v Cannesu, kjer je promoviral svoj najnovejši film Flag Day, v katerem je prvič zaigral z Dylan.

Par so zadnjič opazili skupaj avgusta, ko sta šla skupaj po nakupih v supermarket v Malibuju.

Penn je 32 let mlajšo igralko spoznal na snemanju filma The Last Face z Javierjem Bardemom in Charlize Theron leta 2015 ter dejal, da je šlo za ljubezen na prvi pogled.

Mimogrede, takrat je bil Penn še v dveletni zvezi s Theron, s katero pa se nista razšla v najboljših odnosih.

Je pa imelo razmerje Penna in George vzpone in padce. "Začela sta hoditi, potem sta se razšla, Sean pa jo je nato znova osvojil," je povedal skupni znanec lani za revijo People.

"Zavedal se je, da je storil napako, in ko je videl, da jo lahko izgubi, je trdo delal, da jo je znova osvojil. Zvezo sta obnovila med pandemijo in se res zbližala, tako da sta se že kmalu v karanteni zaročila."