Glede iskanja dobrega zobozdravnika so velikokrat zelo koristna priporočila znancev. Foto:
Glede iskanja dobrega zobozdravnika so velikokrat zelo koristna priporočila znancev. Foto:

Ko mi ga je odstranil, se je zob sesul, tako da mi je nato naredil zatič in umeten zob. Mene zanima, ali je z mojimi zobmi kaj narobe ali pa zobozdravnik ne bi smel pustiti zdravila v zobu več mesecev.

Rad bi strokovno razlago tega, kajti zelo se bojim za zobe, ki jih še imam, saj je nošenje proteze zelo moteče in neprijetno. Rad bi tudi vedel, kako se najde kakovosten zobozdravnik - samoplačniški ali pa s koncesijo.


Vaše težave z zobmi je težko komentirati. Praviloma se zdravila v zobu ne pušča več mesecev, vendar je v izjemnih primerih ustrezno tudi tako. Glede na vašo starost bi lahko resno premislili o zamenjavi proteze z zobnimi vsadki oziroma protezo, ki je z zobnimi vsadki fiksno pritrjena. Tako se poveča stabilnost in udobnost, hkrati pa se vam povrne občutek, da imate lastne zobe. Seveda bi si za konkretnejše nasvete moral razmere v ustni votlini ogledati v živo in oceniti kakovost vaše zobne sklenine. Vse je odvisno od stomatološkega pregleda in predstavitev možnosti.

Glede iskanja dobrega zobozdravnika so velikokrat zelo koristne reference in priporočila vaših znancev, hkrati pa bodite pozorni na nekatere podrobnosti, ki prevečkrat ostanejo spregledane. Recimo, kakšno znamko zobnih vsadkov kdo uporablja, ali so storitve preverjene in potrjene od neodvisnih strokovnih institucij in podobno. Sicer mi zastavljate zelo konkretno vprašanje o tem, kako se najde kakovosten bzobozdravnik: vabim vas na osebni pregled v našo zobozdravstveno ordinacijo, kjer vam bom predstavil vse možnosti in pojasnila.